12.2.15

Premier League αξίας 5 δισ. λιρών!

 Συμφωνία τεραστίων διαστάσεων στην Premier League. Τα τηλεοπτικά δίκτυα SKY και British Telecom θα πληρώσουν το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων λιρών για τις ζωντανές μεταδόσεις των αγώνων της Premier League  για την 3ετία 2016-2019. Το SKY εξασφάλισε τα πακέτα, A,C,D,E,G, αποκτώντας συνολικά 126 αγώνες ανά σεζόν και η British Telecom τα πακέτα B και F και συνολικά 42 αγώνες ανά τηλεοπτική περίοδο.


Η συνολική αξία των 7 πακέτων, ανέρχεται σε 5,136 δισεκατομμυρίων λιρών, σημειώνοντας αύξηση κατά 70% σε σχέση με το προηγούμενο συμβόλαιο και είναι το ακριβότερο ποσό που θα δοθεί για τηλεοπτικά δικαιώματα. Το SKY καλείται να καταβάλει το ποσό του 1.392 δισεκατομμυρίων λιρών ανά τηλεοπτική χρονιά, για την επόμενη 3ετία, το οποίο είναι αυξημένο κατά 83% από το υφιστάμενο συμβόλαιο της για την Premeir League . Μέσα στη συμφωνία περιλαμβάνονται και αγώνες που θα μεταδίδονται τα βράδια της Παρασκευής, επί συνολικά 126 αναμετρήσεων έναντι 116 που προβάλει τώρα. Θα έχει το δικαίωμα της πρώτης και της δεύτερης επιλογής συνεπώς θα μεταδίδει τους δημοφιλέστερους αγώνες, όχι μόνο από τις τηλεοπτικές συσκευές, αλλά και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το κινητό τηλέφωνο.
Η BT από τη μεριά της  θα μεταδίδει συνολικά 42 αγώνες, ανά σεζόν, έναντι που έχει τώρα και ένα σαββατιάτικο ματς κάθε βράδυ Σαββάτου.



Η αύξηση του κόστους της συμφωνίας μεταφράζεται σε υψηλότερα έσοδα για τις ομάδες και, όπως είναι αναπόφευκτο, ακριβότερες συνδρομές για τους πελάτες. Από τη διανομή της κεντρικής διαχείρισης η πρωταθλήτρια της PM θα εισπράττει 156 εκατ. λίρες και η ουραγός 99 εκατ. λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: