25.11.14

Πρόστιμο σε παμπ για τη μή εξουσιοδοτημένη μετάδοση αγώνων της Premier League



Να βάλουν το χέρι στην τσέπη καλούνται  τέσσερις παμπ στη Μεγάλη Βρετανία στον απόηχο της σύγκρουσης για την ελεύθερη μετάδοση των αγώνων της Premier League   από τη ...Nova.Το Ανώτατο Δικαστήριο καλεί τις παμπ να πληρώσει  το συνολικπο ποσ των 30.000 ευρώ στην Premier League για παραβίαση της νομοθεσίας περί πνευματικών δικαιωμάτων.



Η υπόθεση ξεκίνησε από μια μπαρ στο Πόρτσμουθ. Η ιδιοκτήτρια Karen Murphy της εξαιτίας του υψηλού κόστους των δικαιωμάτων της  Premier League είχε αγοράσει μια κάρτα πρόσβασης της Nova και διέθετε στους θαμώνες του μπαρ τους αγώνες του αγγλικού πρωταθλήματος πληρώνοντας λιγότερα.  Το ευρωπαϊκό δικαστήριο που κλήθηκε να αποφανθεί έκρινε πως η Κ. Μurphy  είχε μεν το δικαίωμα να έχει την κάρτα πρόσβασης, καθώς είναι ελεύθερη η διακίνηση των προϊόντων  στην ΕΕ, πλην όμως η μετάδοση της σε δημόσιους χώρους τίθενται σε περιορισμούς μεταξύ των οποίων και τα πνευματικά δικαιώματα. Η Premier League, αναθεωρώντας την τακτική της θέλει να αποκλείσει τη δημόσια προβολή των αγώνων από άλλα δίκτυα εντός της Μ. Βρετανίας, από τα  Sky Sports και BT Sport που έχουν πληρώσει περίπου 900 εκατ. λίρες


Σκοπός της Premier League είναι να εντείνει τους ελέγχους σε δημόσιους χώρους, όπως οι παμπ για την τήρηση της νομοθεσίας  περί πνευματικής ιδιοκτησίας , διαπιστώνοντας επί της ουσίας αν έχουν συνδρομές στη Sky Sports και τη  BT Sport.

Δεν υπάρχουν σχόλια: