20.11.14

Οι αγώνες της Τετάρτης του Champions League στη ΝΕΡΙΤ



Παραμένει στο  Champions League η ΝΕΡΙΤ. Η διοίκηση της κυβερνητικής τηλεόρασης ανακοίνωσε και επίσημα πως θα συνεχίσει και την επόμενη 3ετία (2015 – 2018) να μεταδίδει τους αγώνες  της κορυφαίας διοργάνωσης από τα τρία της κανάλια  (NEPIT, NEPIT sports και ΝΕΡΙΤ HD).


H ΝΕΡΙΤ θα προβάλει τους σπουδαιότερους αγώνες της Τετάρτης από τη φάση των ομίλων μέχρι και τον τελικό της διοργάνωσης, καθώς και τα καλύτερα στιγμιότυπα όλων των αγώνων της Τρίτης και της Τετάρτης σε ειδική εκπομπή, πριν από και μετά τους αγώνες της Τετάρτης. Το κόστος της συμφωνίας με την TEAM δεν αναφέρεται, αλλά περιγράφεται ως εξορθολογισμένο οικονομικό αντάλλαγμα”. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΝΕΡΙΤ θα καταβάλει κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ, ποσό που είναι εμφανώς μειωμένο σε σχέση με όσα πλήρωνε η ΕΡΤ και έφτανε τα 10,8 εκατ. ευρώ το χρόνο. Το χαμηλό τίμημα πρέπει να εκτιμηθεί σε συνάρτηση της υψηλής προσφοράς του ΟΤΕ, που έχει το σύνολο των αγώνων  του  Champions League και του  Europa League που καλύπτει τις όποιες απώλειες από τη χαμηλή προσφορά της ΝΕΡΙΤ.

Η ΤΕΑΜ δείχνει να επέλεξε τη ΝΕΡΙΤ και όχι τον ΑΝΤ1, παρά τα προβλήματα που είχε με την ελληνική κυβέρνηση με τη σύμβαση της ΕΡΤ. Θεώρησε πως είναι πιο αξιόπιστη η πρόταση της ΝΕΡΙΤ, που στηρίζεται στα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος, παρά να έχει την αγωνία της πληρωμής από έναν ελεύθερο σταθμού που εξαρτάται απόλυτα από τη διαφήμιση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: