11.11.14

Το “καυτό” 4μηνο του ΟΤΕ



Ένα τετράμηνο ραγδαίων γεγονότων με σοβαρές κινήσεις στη συνδρομητική τηλεόραση και στο φάσμα των συχνοτήτων  από τον ΟΤΕ. Ο όμιλος ΟΤΕ από τον Ιούλιο ως και σήμερα προχώρησε σε μια σειρά από κινήσεις στη “σκακιέρα” των ΜΜΕ, επιχειρώντας να αλλάξει τις ισορροπίες.


Η πρώτη πράξη έγινε την 1η Ιουλίου 2014,  όταν ο ΟΤΕ ανακοίνωσε, κατόπιν έγκρισης από το διοικητικό του συμβούλιο, την κατάθεση  μή δεσμευτικής προσφοράς στην  Forthnet για την εξαγορά της δραστηριότητας της συνδρομητικής τηλεόρασης της NOVA. Η μή δεσμευτική προσφορά που κατέθεσε ο ΟΤΕ είναι εντός εύρους 250-300 εκατ. ευρώ,  προσαρμοζόμενη ανάλογα με τα ταμειακά διαθέσιμα και τις δανειακές υποχρεώσεις  της εξαγοραζόμενης δραστηριότητας.  Η επιλογή αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Vodafone-WIND, οι οποίες έκαναν πρόταση για την απόκτηση του 40% της EIM στη  Forthnet. Προς το παρόν,  δεν υπάρχουν νεότερα από τις δύο παράλληλες διαδικασίες.



Στην αναμέτρηση με την …προς  εξαγοράς Nova, ο ΟΤΕ κέρδισε κατά κράτος, με άγνωστο όμως κόστος. Στις 14 Οκτωβρίου, ο ΟΤΕ εξασφάλισε τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των αγώνων των  UEFA Champions League και UEFA Europa League της τριετίας 2015-2018.Ειδικότερα, στο Champions League, ο ΟΤΕ TV θα προβάλει αποκλειστικά τους 133 από τους 146 αγώνες και  τους υπόλοιπους 13 σε παράλληλη μετάδοση με κανάλι ελεύθερης μετάδοσης, ενώ στο Europa League, ο  ΟΤΕ TV έχει εξασφαλίσει σε αποκλειστικότητα και τους 204 αγώνες της διοργάνωσης μέχρι τον τελικό. Ο τελικός και των δύο διοργανώσεων θα προβληθεί από ελεύθερο κανάλι. “Παρτενέρ” στο  Champions League θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η ΝΕΡΙΤ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: