26.6.14

ΟΤΕ και Vodafone «μιλάνε» για τη Nova



Και τώρα οι διαπραγματεύσεις. Ο ΟΤΕ επιβεβαίωσε πως συζητάει με τη Forgendo Ltd (Emirates International Telecommunications) μετόχου της Forthnet για τη δραστηριότητα της Nova. Η Forthnet από την πλευρά της δήλωσε, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς πως η ίδια δεν βρίσκεται  σε διαπραγματεύσεις με τον ΟΤΕ  και πως θα ενημερώσει «το επενδυτικό κοινό ως προς το περιεχόμενο του  δημοσιεύματος που αφορά στην EIT αμέσως μόλις ενημερωθεί σχετικώς”.


Οι δύο ανταγωνίστριες εταιρείες βρίσκονται στην αρχή ακόμη μιας διαδικασίας, χωρίς  να υπάρχει κάτι άλλο ως δεδομένο. Με την  EIT έχει ήδη μιλήσει και η  WIND και η  Forthnet και τώρα στις συνομιλίες μπαίνει και ο ΟΤΕ διερευνώντας  τις προθέσεις της εταιρείας που κατέχει το 44% της  Forthnet.  Ζητήματα όπως η καθαρή αξία της Nova, οι προοπτικές της και το μάνατζμεντ εκτιμάται πως αποτελούν αντικείμενο των συζητήσεων. Μέχρι τώρα η ΕΙΤ η οποία και παρέμεινε ως μέτοχος στη  Forthnet συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, δεν ανοίγει τα χαρτιά της. Με την κίνησή του ο ΟΤΕ δείχνε πως διαθέτει την οικονομική δύναμη για να διεκδικήσει τη Nova, η οποία μόλις το 2008 πέρασε στον έλεγχο της  Forthnet.  


Την ίδια ώρα όμως φαίνεται και πως η Vodafone δεν είναι διατεθειμένη να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια και θα επιδιώξει να κάνει το επόμενο βήμα στη Forthnet. Προς το παρόν πάντως το μοντέλο που επέβαλε η Forthnet στην αγορά των συνδρομητικής τηλεόρασης, ενεργοποιεί τους πάντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: