25.6.14

Το “Game of Thrones” της συνδρομητικής TV



Έντονη κινητικότητα στη συνδρομητική τηλεόραση. Εκτός από την συμφωνία για την αύξηση των μετοχών της Vodafone στο 19,75% της  Forthnet, φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον κι από την πλευρά του ΟΤE  για τη  Nova. H επίσημη έκφραση του αυτού ενδιαφέροντος ήρθε από τα χείλη του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης της εταιρείας.


 Η Forthnet έχοντας την πρώτη θέση στη συνδρομητική τηλεόραση μέσω της  Nova φαίνεται να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο  όμιλος  Vodafone  στην Ευρώπη, αποκτά εταιρείες τηλεοπτικών υπηρεσιών με  συνδρομητές και στην περίπτωση της Ελλάδας, προχώρησε σε συμφωνία για την απόκτηση  μερίδιου από την ανταγωνίστρια του, WIND. Ο ΟΤΕ από την άλλη πλευρά, έχοντας διανύσει μια σημαντική πορεία και στη συνδρομητική τηλεόραση, δεν έχει ακόμη αποκτήσει τον έλεγχο, καθώς η Nova έδειξε να είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος. Το ζητούμενο είναι η απόκτηση του 44% των μετοχών της  WIND από τη Σαουδαραβική Emirates International Telecommunications  και έχει ήδη συζητήσει και με τη  WIND και με τη  Forthnet, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.



Η συνδρομητική τηλεόραση έχει προοπτικές στην Ελλάδα, καθώς το Μνημόνιο και η εξέλιξη της τεχνολογίας, έχει επαναφέρει την οικιακή ψυχαγωγία στο επίκεντρο. Ταυτόχρονα οι φθηνές πρόσφορες, συνδρομητικής τηλεόρασης, τηλέφωνο και Interne, έχουν βοηθήσει τις εταιρείες,  με σημαντικό κόστος είναι αλήθεια να διευρύνουν τη συνδρομητική τους βάση. Όλα εξαρτώνται από τις συμφωνίες για την απόκτηση τηλεοπτικού περιεχομένου, εκεί όπου η Nova με τη  SuperLeague, και τα  Champions League-Europa League έχει τον πρώτο λόγο, όμως ο ΟΤE TV καιροφυλακτεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: