6.6.14

Διαδήλωση στην ΕΡΤ ένα χρόνο μετά το λουκέτο


Διαδήλωση στην ΕΡΤ ένα χρόνο μετά το λουκέτο

Με ένα μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 11 Ιουνίου έξω από το Ραδιομέγαρο της Παρασκευής οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων στα ΜΜΕ επιχειρούν να επαναφέρουν το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, στο ένα χρόνο από το λουκέτο που επέβαλε η συγκυβέρνηση.  Η  ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ, η ΕΣΗΕΑ, η ΕΣΗΕΜ-Θ, η ΕΣΗΕΠΗΝ, η ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, η ΕΣΠΗΤ και όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤopen, “επαναβεβαιώνουν στο όνομα της δημοκρατίας και του ελληνικού λαού την ακλόνητη και αταλάντευτη βούληση τους για άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ”.


Το πρώτο “μήνυμα” εστάλη με την οριστική διαγραφή του υφυπουργού του “μαύρου”  Σίμου Κεδίκογλου, από την  ΕΣΗΕΑ αρχικά και τον ΕΔΟΕΑΠ στη συνέχεια, μετά από σκληρή συνδικαλιστική αναμέτρηση. Είναι εντυπωσιακό αλλά υπήρξαν στη γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, δυνάμεις που επιχείρησαν να διατηρήσουν στον οργανισμό τον υφυπουργό που μια υπογραφή του, μαζί με το Γιάννη Στουρνάρα, έκλεισαν την ΕΡΤ.

Την επόμενη Τετάρτη οι ομοσπονδίες θα προχωρήσουν σε 4ωρη στάση εργασίας ( 12:00 έως τις 16:00) για τους εργαζόμενους στον κλάδο της ενημέρωσης με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ  και πορεία προς το Υπουργείο Οικονομικών. Στις 19.00 θα ακολουθήσει  η πραγματοποίηση μεγάλης αγωνιστικής, παλλαϊκής συγκέντρωσης έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, με προσκεκλημένους  τους αρχηγούς των κομμάτων και τους εκπρόσωπου της Αυτοδιοίκησης. Ολόκληρη η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από το δίκτυο της EΡΤopen, την ΕΤ3, τις συχνότητες των περιφερειακών ΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα και από τα βραχέα σε όλο τον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: