14.6.14

Το Μουντιάλ του Μνημονίου


Ίσως για τον Πλανήτη να είναι το  Μουντιάλ του Διαδικτύου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενες διοργανώσεις όπου η τηλεόραση, ως συσκευή, ήταν το Μέσο που συνέδεε τον πλανήτη με την παγκόσμια γιορτή του Ποδοσφαίρου, πλέον το Internet  είναι εκείνο που θα επιτρέψει την παρακολούθηση του Μουντιάλ σε διαφορετικούς χρόνους. Για την Ελλάδα είναι το Μουντιάλ του Μνημονίου.



Σύμφωνα με την πρόσφατη ετήσια  έκθεση της Cisco, Visual Networking Index (VNI) από τη Cisco, εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να δουν τα παιχνίδια ή τα στιγμιότυπα τους και μέσω του Internet. Στην τεράστια αυτή συγκέντρωση θεατών με κάθε τρόπο αναμένεται να εμπλακούν επίσημες ιστοσελίδες ,και πειρατικές, αναδιανέμοντας το ποδοσφαιρικό θέαμα σε οθόνες υπολογιστών και ταμπλέτες. Στην Ελλάδα θα μπορούσε το Παγκόσμιο Κύπελλο να είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την τόνωση της αγοράς των ΜΜΕ, με την απελευθέρωση του Ιντερνετικού στοιχήματος και τις τεχνολογικές εφαρμογές.  Για τη δημιουργία δηλαδή διαφημιστικού περιβάλλοντος που θα ενίσχυε τα media και την ψυχολογία του κοινού.


 Πλην όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική καθώς η ΝΕΡΙΤ που αντικατέστησε την ΕΡΤ, ξεκίνησε τη λειτουργία της με ένα κανάλι, βγάζοντας ένα ακόμη, το ΝΕΡΙΤ Sports ειδικά για να καταφέρει να καλύψει τους  αγώνες. Οπότε που καιρός για συνεργασίες π.χ. με τη συνδρομητική τηλεόραση, ή την ανάπτυξη εφαρμογών για την κινητή τηλεφωνία ή για άλλες λειτουργίας στο Internet.

Δεν υπάρχουν σχόλια: