12.6.14

“Μυστικά και ψέματα” για το κλείσιμο της ΕΡΤ



Ο Παύλος Τσίμας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος. Δεν μπορεί λοιπόν εύκολα να γίνει κατανοητό πως όταν ο Σίμος Κεδίκογλου ισχυρίστηκε δεν μπορούσε να μετακινηθεί ένας υπάλληλος από τη Μουρούζη στην Αγία Παρασκευή δεν το αντέκρουσε στην εκπομπή του «Έρευνα» (Mega), η οποία ήταν αφιερωμένη στο λουκέτο στην  κρατική ραδιοτηλεόραση.


 Τα μυστικά και τα ψέματα για το κλείσιμο της ΕΡΤ, συνεχίζονται, λοιπόν. Πέρασε ένας χρόνος και ως σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει ούτε ένα στοιχείο για  τη ζημία που προκαλούσε στον προϋπολογισμό η λειτουργία της ΕΡΤ. Ούτε επίσης ποιο ήταν το κόστος για το ελληνικό δημόσιο από το κλείσιμο της εταιρείας  και από την εκπομπή της ΔΤ. Ούτε βέβαια έχει επιχειρηματολογήσει γιατί μείωσε σε 1 από 3 των αριθμών των τηλεοπτικών δικτύων, όταν οι ανάγκες μεταδόσεων του Μουντιάλ έχουν επιβάλει ως σήμερα και τη λειτουργία του ΝΕΡΙΤsports. Και επίσης, υπάρχει ακόμη το ερώτημα, γιατί ενώ η ΕΡΤ είχε 3 ψηφιακές συχνότητες η κυβέρνηση, ο διάδοχος φορέας της ΝΕΡΙΤ έχει δύο, την ίδια ώρα που το τηλεοπτικό φάσμα ανατίθεται με τίμημα 18,7 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια στη Digea.


Το λουκέτο προκάλεσε την απόλυση 2.960 εργαζομένων, οι οποίοι ως και σήμερα δεν έχουν αποζημιωθεί. Στη θέση τους βρίσκονται πρώην υπάλληλοι της ΕΡΤ, οι οποίοι σήμερα δουλεύουν με 2μηνες συμβάσεις για λογαριασμό το υπουργείου Οικονομικών στη ΝΕΡΙΤ! Το ζήτημα είναι αν και με ποιους πολιτικούς όρους μπορεί να λειτουργήσει η ΕΡΤ, εκ νέου, με όρους πολιτικής πολυφωνίας, σεβασμού του δημοσίου χρήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: