8.2.14

Η ψηφιακή TV πάει στη DigeaΧωρίς καμία έκπληξη, κατοχυρώθηκε στη Digea ο διαγωνισμός για την ψηφιακή τηλεόραση. Με απόφαση της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, μετά και την ολοκλήρωση του σχετικού ελέγχου η “Ψηφιακός Πάροχος” θα αναλάβει το έργο της μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ως το τέλος του 2014. 


Η Ελλάδα  είχε την υποχρέωση να είχε κάνει το ψηφιακό άλμα ως το τέλος του 2012. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2007 και  μέσα όμως από συγκριμένες επιλογές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και  η μετάβαση καθυστέρησε και οι τηλεοπτικοί σταθμοί- το σήμα των οποίων θα μεταφέρει η  Digea- εξακολουθούν να εκπέμπουν με προσωρινό καθεστώς. Η εταιρεία καλείται να   καταβάλει για 15 χρόνια το συνολικό  ποσό των 18,3 εκατ. ευρώ, ένα ποσό ιδιαιτέρως χαμηλό το οποίο θα συμπαρασύρει στη συνέχεια και την  αξία του ψηφιακού μερίσματος το οποίου θα προκηρυχθεί τον επόμενο Ιούλιο. Η εταιρεία ανήκει στους 7 σταθμούς  εμβέλειας, το Mega, τον ΑΝΤ1, το Star, τον  Alpha, το Σκάι, το Μακεδονία  TV και το Alter το οποίο επί δύο χρόνια δεν μεταδίδει σήμα.


Η ανακοίνωση της  Digea αναφέρει πως «η μετάβαση της χώρας στη νέα «ψηφιακή εποχή» θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά με επτά περιοχικά switch-offs  σύμφωνα με  την κείμενη νομοθεσία” ενώ “το σύνολο των προβλεπόμενων κέντρων για την εκάστοτε περιοχή θα ενεργοποιείται κάθε φορά, με αντίστοιχο τερματισμό των αναλογικών εκπομπών.  Προσφυγή σε βάρος  του διαγωνισμού, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Digital Union πάροχος δικτύου περιφερειακών καναλιών ζητώντας την ακύρωση του, ενώ  αντίστοιχη κίνηση αναμένεται από την Ένωση Περιφερειακών Σταθμών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: