21.2.14

Έρχονται και άλλες περικοπές στο Mega

 Νέος κύκλος περικοπών στο Mega Channel είναι προ των πυλών. Στο χθεσινό ΔΣ του καναλιού, υπό το νέο διευθύνοντα σύμβουλο, Θάνο Ανδρεούλη κατά την παρουσίαση των σχεδίων του νέου προγράμματος έγινε λόγος για την ανάγκη μεγάλου αριθμού απολύσεων προκείμενου ο τηλεοπτικό σταθμός να γίνει «ανταγωνιστικός. Οι πληροφορίες αναφέρουν για περικοπές κατά το 1/3 του προσωπικού που έχει απομείνει στο Mega.


Η συζήτηση ήταν σε έντονο ύφος, καθώς οι εκδότες-μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού φαίνεται πως έχουν διαφορετική προσέγγιση για την αντιμετώπιση της αρνητικής οικονομικής πορείας της εταιρείας. Ανοικτό παραμένει και το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος .



Την ίδια ώρα, τα δάνεια του Mega εξακολουθούν να απασχολούν τη δικαιοσύνη. Ο τηλεοπτικός σταθμός έλαβε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ  το 2009 και στη συνέχεια το 2012 αναπροσαρμόσθηκε σε 98 εκατ. ευρώ. Μετά από καταγγελίες είχε ζητηθεί να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τους όρους του δανεισμού. Το θέμα επανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθης Παναγούλης, μετά από δημοσιεύματα εφημερίδων. Ο υπουργός δικαιοσύνης απάντησε  αναφέροντας πως το γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς θα λάβει την απόφαση για το αν θα εγκρίνει την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί για τα δάνεια του Mega. Η δικογραφία, σύμφωνα με τον υπουργό, αρχειοθετήθηκε κατ΄ άρθρο 43&2 ΚΠΔ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκκρεμεί στο γραφείο εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, προς έγκριση ή μη της αρχειοθέτησης της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: