19.2.14

Επίθεση εναντίον δημοσιογράφου στο Περιστέρι


Οι επιθέσεις και απειλές εναντίον δημοσιογράφων συνεχίζονται.  Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση εναντίον της συναδέλφου Διονυσίας Λάγιου στο Περιστέρι από ομάδα θρασύδειλων, πρωταγωνιστών σε ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Η επίθεση αυτή έγινε ενώ το υπουργείο προστασίας του πολίτη υποστηρίζει πως έχει “καθαρίσει” το κέντρο της Αθήνας και ενώ αστυνομικές μονάδες  βρίσκονται σε ολόγυρα στο λεκανοπέδιο.

Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, ομάδα τραμπούκων, γνωστών στις αστυνομικές αρχές, έσυρε βίαια την συνάδελφο σε παρακείμενη οικεία όπου την χτύπησαν με πρωτοφανή αγριότητα, αποπειράθηκαν να την πνίξουν, βρίζοντάς την ταυτόχρονα με χυδαίο τρόπο. Η δημοσιογράφος Διονυσία Λάγιου  και παρά το ότι δεν είχε καμία βοήθεια, κατάφερε τελικώς να ξεφύγει, σώζοντας τη ζωή της από την πρωτοφανή αγριότητα των αρπαγέων της. Η επίθεση των ρατσιστών δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο γεγονός,  καθώς  η Διονυσία Λάγιου είναι γνωστή στην κοινωνία του Περιστερίου για τον προσωπικό της αγώνα κατά των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας και τις άθλιες συνθήκες εργασίας στις παράνομες βιοτεχνίες της περιοχής τις οποίες κατ’ επανάληψη έχει καταγγείλει επώνυμα μέσα από τις στήλες της εφημερίδας «Έθνος». Επιπλέον, οι επιθέσεις ρατσιστικής βίας που κόπασαν για λίγο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ξεκινήσαν εκ νέου με την άτυπη έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η ΕΣΗΕΑ καλεί τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια  ο οποίος από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε για το γεγονός, “να πράξει τα αυτονόητα ώστε να τερματιστεί η δράση της συγκεκριμένης ομάδας και τα μέλη της να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: