11.2.14

Από τη ΔΤ πίσω πάλι στις τράπεζες


 Η ανάληψη της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank από το Γκίκα Μάναλη, δεν προκάλεσε έκπληξη.  Πριν από τη μετεγγραφή από το υπουργείο Οικονομικών και την ΕΡΤ στις τράπεζες, προηγήθηκε η απαλλαγή, με νομοθετική ρύθμιση, από τις ενδεχόμενες ευθύνες του, για το διάστημα που ανέλαβε τη λειτουργία της ΔΤ.


Ο Γκίκας Μάναλης αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Σίμο, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της  ΕΡΤ ΑΕ με εισήγηση του υπουργείου οικονομικών και με προηγούμενη θητεία στο ελληνικό χρηματιστήριο και στη FBB του Βίκτωρα Ρέστη. Όταν κλήθηκε από το ΕΣΡ πριν αναλάβει τα καθήκοντα του,  παραδέχθηκε πως δεν είχε ειδική γνώση της λειτουργίας της ΕΡΤ. Στη συνέχεια ενώπιον των δημοσιογράφων, σε συνάντηση γνωριμίας, δήλωσε πως δεν τοποθετήθηκε στη θέση για να κλείσει την ΕΡΤ. Πράγματι, δεν ήταν ο ίδιος, αλλά η κυβέρνηση που έβαλε λουκέτο στην εταιρεία με το Γκίκα Μάναλη να αποδέχεται αρχικά τη θέση του ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ αρχικά. Στη συνέχεια την ευθύνη του μορφώματος της τηλεόρασης του υπουργείου οικονομικών, ως αποτέλεσμα της ερμηνείας της απόφασης του ΣτΕ.  Η περίφημη ΔΤ, ως ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία πέρασε με υπουργική απόφαση στη ΝΕΡΙΤ και ο Γκίκας Μάναλης έμεινε μόνο με το αντικείμενο της εκκαθάρισης της ΕΡΤ.


Σε όλο αυτό το διάστημα το ΕΣΡ δεν τον κάλεσε σε δημόσια ακρόαση, ούτε βέβαια η Βουλή. Για το κόστος λειτουργίας του μορφώματος ο Π. Καψής αρκέστηκε να πει πως ανήλθε σε 25,6 εκατ. ευρώ χωρίς όμως να παραδώσει αναλυτικά στοιχεία για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: