7.2.14

Οι αλλαγές στο χάρτη των τηλεοπτικών δικαιωμάτων



Ένας νέος χάρτης τηλεοπτικών δικαιωμάτων είναι σε εξέλιξη, μετά τη συμφωνία  της FIBA με τον ΟΤΕ TV και τον ΑΝΤ1 για το Παγκόσμιο και το  Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το επόμενο διάστημα η επόμενη μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει για τα δικαιώματα της εθνικής ποδοσφαίρου για το  Champions League.



Η Nova έχει τη μερίδα του λέοντος. Έχει την συμφωνία κεντρικής διαχείρισης της SuperLeague  μέχρι τη σεζόν 2016-17 με τη συμμετοχή όλων των ομάδων. Επιπλέον μεταδίδει τους αγώνες της ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική.  Ταυτόχρονα έχει μέχρι και την επόμενη χρονιά(2014-15) τα δικαιώματα του  Champions League και του Europa League. Στο μπάσκετ έχει τη Euroleague ως τη σεζόν 2016-17 όπως και αγώνες της  Basket League. Διαθέτει ακόμη τους αγώνες του Πρωταθλήματος της Αργεντινής , αλλά και το  Wimbledon.


Δικαιώματα σημαντικών αθλητικών γεγονότων συγκεντρώνει και ο ΟΤΕ TV. Διαθέτει τα δημοφιλέστερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το Ιταλικό. Συνεχίζει να μεταδίδει τους αγώνες της  Football League, και του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ είχε και τα δικαιώματα των  αγώνων της Εθνικής Ποδοσφαίρου, παράλληλα με το Mega. Τώρα φιλοδοξεί σε  συνεργασία με τον ΑΝΤ1 να αποκτήσει εκ νέου την Εθνική. Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε από την εθνική μπάσκετ με την διπλή προβολή του Eurobasket 2013 στη Σλοβενία και την απόκτηση των άλλων δύο τουρνουά, του επόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ (2014) και του Ευρωπαϊκού (2015).  Ο ΑΝΤ1 έχει κάνει δυναμική είσοδο στα αθλητικά δικαιώματα με την εξασφάλιση των αγώνων του Europa League και τώρα ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση από το Mega της εθνικής ποδοσφαίρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: