2.2.14

Οι 3 «μεταφορείς» των καναλιών



 Σε παιχνίδι μετεξελίσσεται η υπόθεση της μεταφοράς του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών. Η παρουσία της Digea  στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων  για την 15ετή διαχείριση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ήταν αναμενόμενη και έρχεται να συμπληρώσει το πεδίο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα επόμενα χρόνια θα φανεί, αν οι δορυφορικές πλατφόρμες θα έχουν απώλειες από την ψηφιακή επέκταση της  Digea.


Στην υπόθεση του διαγωνισμού της ΕΕΤΤ αναμένεται να κατατεθούν ενστάσεις ενώ η  Digital Union η ένωση των περιφερειακών σταθμών προσέφυγε στο ΣτΕ. Πλην όμως η  Digea έχει προβάδισμα καθώς διαθέτει ήδη δίκτυο αναμεταδοτών  και πελάτες αρκετούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Η εταιρεία των 7 τηλεοπτικών εταιρειών εθνικής εμβέλειας, θα είναι εκείνη που θα μεταφέρει το επίγειο  σήμα των τηλεοπτικών σταθμών σε όλη τη χώρα, εισπράττοντας χρήματα για αυτή τη δραστηριότητα.  Οι τηλεθεατές από την πλευρά τους πληρώνουν μόνο τον ψηφιακό δέκτη.

Η  Nova ως δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση, έχει κατορθώσει, από την πρώτη στιγμή  να μεταφέρει το σήμα των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας σε όλη τη χώρα. Το ανάγλυφο της χώρας δεν επέτρεπε την πλήρη κάλυψη από τα αναλογικά δίκτυα των τηλεοπτικών σταθμών, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για τις δορυφορικές μεταδόσεις Η ιδιοκτήτρια της πλατφόρμας Multichoice μετέφερε δωρεάν το σήμα των τηλεοπτικών, με αντάλλαγμα την αποκλειστική παρουσία τους στη Nova. Οι θεατές από την πλευρά πληρώνουν συνδρομή παρακολουθώντας πολλά περισσότερα κανάλια  και αποκλειστικό περιεχόμενο.
 

 Ο ΟΤΕ TV μπήκε στην αγορά και έσπασε τη συμφωνία της Nova με τα ελεύθερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, προσφεύγοντας στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, πληρώνοντας χρήματα για τη συνεργασία. Σταδιακά έχει εξασφαλίσει ενδιαφέρον περιεχόμενο με αποκλειστικές συμφωνίες μετάδοσης των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων και του NBA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: