5.2.14

Το μόρφωμα της ΔΤ κόστισε 26,5 εκατ. ευρώ ως σήμερα…



Το ποσό των 26,5 εκατ. ευρώ κόστισε μέσα σε διάστημα 7 μηνών το μόρφωμα της ΔΤ, σύμφωνα  με τα λεγόμενα ο Παντελής Καψής, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Ο πρώην διευθυντής των εφημερίδων του ΔΟΛ, Π. Καψής επιχείρησε να συγκρίνει τη λειτουργία ενός και μόνο καναλιού της ΔΤ με το σύνολο των ΜΜΕ που είχε η ΕΡΤ.


Οι αριθμοί τους οποίους επικαλέστηκε ο Π. Καψής δεν συνοδεύτηκαν από αναλυτικό λογαριασμό, ανά κόστος προγράμματος, όπως έκανε η ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που αποκτούσε (Champions League, Euroleague, Παγκόσμιο Κύπελλο «Το κόστος της Δημόσιας Τηλεόρασης σε όλο αυτό το διάστημα με βάση τα τελευταία στοιχεία που έχω για το τέλος Ιανουαρίου είναι 25,6 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 14,1 εκατομμύρια ευρώ αφορούν το «Μουντιάλ», χρέη της ΕΡΤ προς την EBU, «Champions League» και «Euroleague» του μπάσκετ” είπε ο Παντελής Καψής “ Με άλλα λόγια, η Δημόσια Τηλεόραση σε επτά μήνες λειτουργίας της κόστισε 11,5 εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που για την ΕΡΤ για ένα μήνα το κόστος μισθοδοσίας ήταν 9 εκατομμύρια” υποστήριξε.


Στο ποσό των 25,6 εκατ. ευρώ δεν περιλαμβάνεται το ποσό των 27,5 εκατ. ευρώ που έχει κληθεί το ελληνικό δημόσιο να πληρώσει για τις αποζημιώσεις των απολυμένων της ΕΡΤ. «Συνολικά, ακόμα και εάν προστεθούν οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν σε εργαζόμενους, το κόστος θεωρώ ότι θα είναι χαμηλότερο από τα 100 εκατομμύρια ευρώ» δήλωσε ο Παντελής Καψής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: