19.10.13

ΜΑΤ και εισαγγελείς στην ΕΡΤ, λίαν συντόμως!



Έγινε και αυτό. Ένα πρώην ανώτατο στέλεχος του ΔΟΛ, ως υφυπουργός να ζητάει εμμέσως την παρέμβαση εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο. Στόχος να σιωπήσει η φωνή των εργαζομένων της ΕΡΤ και να αντικατασταθεί από το μόρφωμα της «Δ.Τ.» το οποίο στελεχώνεται από πρόσωπα που στο παρελθόν ελάμβαναν μπόνους όταν η ΕΡΤ ήταν ζημιογόνος, ή  είχαν την υποστήριξη των εκάστοτε υπουργών –πολιτικών προϊσταμένων της ΕΡΤ. 

“Θεωρώ κατά συνέπεια απολύτως αναγκαίο να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να αποδοθεί το κτίριο της Αγίας Παρασκευής στη Δημόσια Τηλεόραση. Είναι μια απόφαση που θα πρέπει να πάρει η Κυβέρνηση συλλογικά” απάντησε στην ερώτηση των 32 βουλευτών της ΝΔ, ο πρώην  διευθυντής των “Νέων”,  και νυν υφυπουργός, Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής. “Μείζον ζήτημα τέλος αποτελεί η τηλεοπτική κάλυψη της Ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ που δεν θα είναι δυνατή αν δεν πραγματοποιηθεί εγκαίρως η μεταφορά της Δημόσιας Τηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή” προσθέτει ο υφυπουργός, ο οποίος πλέον δεν μιλάει για ΝΕΡΙΤ.



“Η αδυναμία πρόσβασης στο αρχείο της ΕΡΤ έχει σαν συνέπεια το τηλεοπτικό προϊόν που προβάλλεται να είναι κατώτερο των δυνατοτήτων του προσωπικού και ασφαλώς των προσδοκιών του τηλεοπτικού κοινού”, παραδέχεται ο δημοσιογράφος ο οποίος δεν διακρίνεται από τη μεγάλη του τηλεοπτική εμπειρία. Σε αυτή την  ομολογία η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι διπλή. Αντί για τα ΜΑΤ, επικαλείται το εξώδικο του διαχειριστή της ΕΡΤ ΑΕ το Γκίκα Μάναλη και τον καλούν να παραστεί για να γίνει παράδοση-παραλαβή του κτιρίου. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι δηλώνουν έτοιμοι να παράγουν την κάλυψη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: