17.10.13

Τροπολογίες που επιβαρύνουν το δημόσιο




Διατάξεις-πρόκληση περί τα ΜΜΕ ,προβλέπονται σε νομοσχέδια των υπουργείων υγείας και περιβάλλοντος. Με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπ. υγείας  παραδίδεται η ψηφιακή τηλεόραση σε ένα κλειστό κύκλο επιχειρηματιών επιτρέποντας την εκπομπή των σταθμών χωρίς άδειες και ταυτόχρονα, με άλλη στο υπ. Περιβάλλοντος επεκτείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων της ΔΤ από δύο σε δέκα μήνες, διαλύοντας τον πυρήνα του νομικού καθεστώτος περί των προσλήψεων.


Και οι δύο τροπολογίες επηρεάζουν, με άγνωστο ποσό, τον προϋπολογισμό,  για τον οποίο η κυβέρνηση δίνει «εθνική μάχη» για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος. Στην πρώτη περίπτωση οι σταθμοί που εξέπεμπαν έως και στις 31 Αυγούστου 2013 και εφόσον έχουν συνάψει σύμβαση με νόμιμο πάροχο δικτύου (προφανώς  μελλοντικά με τη  Digea) αποκτούν ψηφιακό δικαίωμα χωρίς άδεια. Οι σταθμοί αυτοί δεν συνάπτουν σύμβαση με το δημόσιο, ενώ η επίμαχη τροπολογία δεν προβλέπεται τίμημα για τη χρήση των ψηφιακών συχνοτήτων!


Το δεύτερο σκέλος αφορά την επέκταση των συμβάσεων στη Δ.Τ. από δύο σε 10 μήνες, καταστρατηγώντας την υφιστάμενη νομοθεσία για τις προσλήψεις στο δημόσιο, επιβαρύνοντας με τη μισθοδοσία τους τον προϋπολογισμό.  Η επέκταση του χρόνου απασχόλησης, ανοίγει ένα «παράθυρο» για τον εκάστοτε υπουργό, να επιλέγει κατά το δοκούν το προσωπικό, μέσω «διαγωνισμού», ακυρώνοντας το ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα,  η τροπολογία αυτή στερεί τη δυνατότητα σε άνεργους που δεν έχουν πρόσβαση στο μηχανισμό των κομμάτων. Έρχεται δε, να συμπληρωθεί στη «σκυταλοδρομία» των λαθών, των παρατυπιών της κυβέρνησης μετά από την κεντρική επιλογή του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: