16.10.13

Τηλεόραση δύο ταχυτήτων στην Ελλάδα



Σειρές όπως το Homeland (Alpha) και Game of Thrones ( Σκάι) προβάλλονται στη φετινή σεζόν για πρώτη φορά στην ελεύθερη τηλεόραση, ενώ στη συνδρομητική, βρίσκονται ήδη στον τρίτο κύκλο.  Η διαδικασία φτωχοποίησης της Ελλάδας έχει ορατές επιπτώσεις και στην τηλεόραση της...


Η ιδιωτική τηλεόραση για να αντιμετωπίσει την κατάρρευση της διαφημιστικής δαπάνης, έκανε στροφή στις συζητήσεις εντός στούντιο, στις τούρκικες σειρές, και στις εκπομπές μαγειρικής που συνοδεύονται από την αναφορά σε συγκεκριμένα προϊόντα. Η ελληνική παραγωγή τηλεοπτικών σειρών έχει υποχωρήσει δραματικά και έχει αντικατασταθεί από ξένες ποιοτικές σειρές που έρχονται κυρίως από την αγορά των ΗΠΑ. Τα κενά που αφήνει η ιδιωτική τηλεόραση είναι προφανή και φαίνονται περισσότερο ύστερα και από το λουκέτο στην ΕΡΤ.

Η συνδρομητική τηλεόραση έχει προνόμιο στις ξένες σειρές και η Nova έχει κάνει δουλειά υποδομής. Ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια να βάζει σειρές, όπως το CSI, στο πρόγραμμα της οι οποίες πλέον θεωρούνται σημείο  αναφοράς. Ο τρίτος κύκλος του Game of Thrones ως αποτέλεσμα της αποκλειστικής συνεργασίας της Multichoice με το δίκτυο HBO προβλήθηκε ήδη στην Ελλάδα την άνοιξη του 2013, ενώ μέσω των καναλιών της  FOX, η σειρά Homeland έχει ήδη μεταδοθεί και στη nova και στον OTE TV.  Είναι ένα νέο μοντέλο ψυχαγωγίας που αναδύεται όπου η συνδρομητική τηλεόραση, έναντι αντιτίμου διαμορφώνει ένα προστατευόμενο πεδίο με καλύτερα προγράμματα για τους πελάτες της, τα οποία θα φτάσουν με καθυστέρηση σε όλους τους άλλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: