12.9.13

Δ.Τ… Ε-Channel!



Με τη “συνταγή” της “Δ.Τ” βγήκε στον αέρα ως ενημερωτικό κανάλι το E –Channel, με μια εκπομπή κι ένα δελτίο ειδήσεων.  Ο σταθμός εθνικής εμβέλειας μετέδωσε χθες,  μια εκπομπή κουτσομπολιού και ένα δελτίο ειδήσεων με το Γιώργο Καραμέρο, παρουσία του προέδρου του ΔΣ της «Ραδιοτηλεοπτικής Σεραφείμ Φυντανίδη.  Είναι ο σταθμός που ανήκει στην «A Orizon Media Ltd” μετά την απόκτηση της “Ραδιοτηλεοπτικής”, από το ΚΚΕ έναντι τιμήματος 3,7 εκατ. ευρώ.


Ο σταθμός εκπέμπει από ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, αυτές του Στούντιο Άλφα, όπως ακριβώς έκανε και η ΔΤ που εξέπεμψε αρχικά  από τα στούντιο της TVE. Το σήμα «Ε» του νέου καναλιού παραπέμπει όπως ειπώθηκε χθες από τον πρώην διευθυντή της «Ελευθεροτυπίας» Σ. Φυντανίδη, στην Ελλάδα και στην ενημέρωση. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση το πρόγραμμα είναι «προσωρινό και μεταβατικό», όπως ακριβώς συμβαίνει και με τη «Δ.Τ.». Στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων θα εναλλάσσονται, οι, Γ. Καραμέρος και ο Α. Παυλόπουλος, ο οποίος προέρχεται από το Extra.


Για το νέο, προς μετάδοση πρόγραμμα του E –Channel το ΕΣΡ δεν είχε ενημέρωση, τουλάχιστον ως την Τρίτη που έληγε η σχετική προθεσμία και συνεπώς ούτε το business plan για τη λειτουργία του σταθμού εθνικής εμβέλειας. Στο σχετικό αίτημα ενημέρωσης που κατέθεσαν τα σωματεία, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΙΤΑ, το ΕΣΡ με έγγραφο που υπογράφει η νομικός Πέρσα Λαμπροπούλου, επαναλαμβάνει πως η έρευνα για τη μεταβίβαση της “Ραδιοτηλεοπτικής” συνεχίζεται και πως κατά τη γνώμη του συμβουλίου ο σταθμός παραμένει ενημερωτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: