7.9.13

Στο... υπουργείο Οικονομικών το Champions League!



Το πρώτο δημόσιο έγγραφο στο οποίο πιστοποιείται η «μεταφορά» του  Champions League από την  ΕΡΤ στο κράτος, πιστοποιεί ο Γκίκας Μάναλης. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ και Ειδικός Διαχειριστής της, στην ανακοίνωση πρόσληψης 4 τεχνικών αναφέρει (αρ. Πρωτ.2775/2013) πως «το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε έναντι της  UEFA την αναμετάδοση των αγώνων του  Champions League” η οποία και ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου.

                                                                                           
Στο έγγραφο του οικονομολόγου Γκίκα Μάναλη, αναφέρεται πως «υφίσταται συνεπώς αδήριτη και κατεπείγουσα ανάγκη να προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό για την αναμετάδοση των αγώνων, αλλιώς το Ελληνικό Δημόσιο θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη»! Είναι η πρώτη φορά που σε δημόσιο έγγραφο ο διορισμένος  από τον υπουργό οικονομικών, Διαχειριστής παραδέχεται εμμέσως πως από το λουκέτο που επέβαλλε η κυβέρνηση στην ΕΡΤ, υπάρχει κίνδυνος ζημίας για το ελληνικό δημόσιο! Αποφεύγει όμως να δώσει την οποιαδήποτε άλλη πληροφορία για το πως μεταφέρθηκε η σύμβαση  ΕΡΤ- TEAM ύψους 32,4 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και ποια ως σήμερα είναι η επιβάρυνση για τον Προϋπολογισμό.


Απαντήσεις ζητούν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων όπου μεταξύ άλλων ρωτούν  για τα οικονομικά στοιχεία από την απόκτηση δικαιωμάτων αθλητικών δικαιωμάτων  από το ...υπουργείο οικονομικών. Ειδικά για το  Champions League ρωτούν αν «έχει πληρωθεί από το Δημόσιο το ποσόν των 10,8 εκατομμυρίων € περίπου ή μέρος του ως προκαταβολή για την δεύτερη περίοδο (2013 – 2014) των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League από το μόρφωμα της ΔΤ”. Κι ακόμη  “ποια είναι τελικώς η θέση της Κυβέρνησης  για τη συμφωνία της ΕΡΤ ως προς Champions League και το τίμημα της σχετικής σύμβασης” δηλαδή αν  “είναι σκάνδαλο, όπως ισχυρίζεται ακόμα ο κ. Κεδίκογλου ή μια νόμιμη συμφωνία”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: