6.9.13

Τα ασφαλιστικά των …ασφαλιστικών για τα στιγμιότυπα



“Ραντεβού” ξανά στα δικαστήρια δίνουν ο Σκάι με τη Nova. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα της SuperLeague και η μετάδοση τους από τον Σκάι. Η Nova δηλώνει πως αυτό γίνεται χωρίς την άδεια της και επικαλείται την 4621/2012 απόφασης του δικαστηρίου.  Ο Σκάι υποστηρίζει, από την πλευρά του,  πως «με όλες τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις έχει αναγνωρισθεί στο ΣΚΑΪ το δικαίωμα της προβολής τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία”.


Ο τηλεοπτικός σταθμός του  Νέου Φαλήρου, ανακοίνωσε πως κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων Ϊ κατά της Forthnet –NOVA, καθώς όπως αναφέρει “με συνεχείς δυσφημιστικές δηλώσεις” της επιμένει να  τον  κατηγορεί “για κλοπή στιγμιοτύπων”. Η Nova  σε ανακοίνωσή της “χαιρετίζει” την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Σκάι, και τον καλεί “άμεσα  να εφαρμόσει την πιο πρόσφατη δικαστική απόφαση που έχει εκδοθεί” στην οποία αναφέρεται ο τηλεοπτικός σταθμός “Επειδή τις δικαστικές αποφάσεις δεν πρέπει μόνο να τις επικαλούμεθα αλλά και να τις εφαρμόζουμε”  είναι η θέση της εταιρείας συνδρομητικής τηλεόρασης.


Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, μεταξύ άλλων ορίζει πως για την μετάδοση των στιγμιοτύπων πρέπει να υπάρχει συμφωνία με τη Forthnet και να καταβάλλεται αντίτιμο ακόμη και για το κόστος της τεχνικής επεξεργασίας, η οποία θα γίνεται από τη Nova και όχι από το Σκάι, όπως συμβαίνει ως τώρα. Για τις πέντε πρώτους της βαθμολογία το δικαστήριο ορίζει πως είναι ελεύθερη η αναμετάδοση από το Σκάι, για τις υπόλοιπες ομάδες, όμως πρέπει να καταβάλει αντίτιμο στη Nova.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: