25.9.13

Θέλουν να στείλουν εισαγγελέα για την ΕΡΤ




Επέμβαση σε Μέσο Ενημέρωσης ετοιμάζει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα που σταθμοί όπως το  ΑΡΤ TV  αποκτά εμμέσως δικαίωμα ψηφιακής εκπομπής σε όλη τη χώρα, και η μεταβίβαση του 902 TV «χάνεται» σε off shore  εταιρείες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να στείλει τον εισαγγελέα στο Ραδιομέγαρο, για να σταματήσει τη λειτουργία της ΕΡΤ των εργαζομένων, η οποία συνεχίζει να εκπέμπει 3 μήνες, μετά το κυβερνητικό λουκέτο.


Ενόψει της συζήτησης  της κύριας αίτησης της ΠΟΣΠΕΡΤ στην Ολομέλεια του ΣτΕ την Παρασκευή η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη αρκετά. Η «Δ.Τ.» απέχει κατά πολύ από το να θεωρήσει κανείς πως μεταδίδει πλήρες πρόγραμμα. Περιορίζεται σε μια ενημερωτική εκπομπή, ένα δελτίο ειδήσεων, τις μεταδόσεις του Champions League και κάποια ακόμη αθλητικής φύσεως προγράμματα, μαζί με ταινίες και σειρές από το παρελθόν της ΕΡΤ. Το site της «Δ.Τ.» βγήκε στον αέρα με υλικό της www.ert.gr από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ τώρα επιχειρείται να βγει στον αέρα ραδιοφωνικό πρόγραμμα σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί με καθυστέρηση η κυβέρνηση στην πρώτη απόφαση του ΣτΕ . Η απόφαση μιλούσε για τη μετάδοση πλήρους προγράμματος, σε όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ ΑΕ σε τηλεόραση και ραδιόφωνο...


“Θέλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και αναμένουμε την σύγκλιση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την ερχόμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου” αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ “Έχουμε εμπιστοσύνη στα αυτιά μας, όπως και όλοι οι Έλληνες πολίτες που από τις 11 Ιουνίου το μόνο δημόσιο ραδιόφωνο που συνεχίζουν να ακούν είναι το Δίκτυο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τα προγράμματα των Περιφερειακών ΕΡΑ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: