3.9.13

Έλεγχος για 902 και ΑΡΤ TV



Στο ΕΣΡ προς έλεγχο  ο 902  και το ΑΡΤ TV.  Σήμερα, στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση μετά τις διακοπές, το θέμα της πώλησης της “Ραδιοτηλεοπτικής” (902 TV/FM ) προς 3,7 εκατ. ευρώ από το ΚΚΕ στην κυπριακή off shore,  «A-Orizon Media Ltd». Το θέμα της πώλησης ενός σταθμού εθνικής εμβέλειας σε πρόσωπα που ενδέχεται ναι μεν  να πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, αλλά να είναι παρένθετα, είναι το θέμα που αναμένεται να τεθεί στη συνεδρίαση.
Από την άλλη, δεν θα πρέπει κάνεις να παραγνωρίζει πως η νομοθεσία επιτρέπει την ύπαρξη υπεράκτιων εταιρειών στη μετοχική σύνθεση τηλεοπτικών σταθμών και πως αυτό το 12ετές συμβούλιο έχει αποδεχθεί αυτή την πρακτική. Ζητήματα, όπως, οι θέσεις εργασίας, ή κάλυψη του πανελλαδικού δικτύου δεν μπορεί να μην τεθούν. 





Η έμμεση απόκτηση ψηφιακής “άδειας” για τη Θεσσαλονίκη και κατ΄ επέκταση για όλη την Ελλάδα, από το ΑΡΤ TV , του Γιώργου Καρατζαφέρη, είναι το δεύτερο “καυτό” θέμα προς συζήτηση στο ΕΣΡ.  Το “ΑΡΤ TV» (πρώην Τηλεάστυ) έχει άδεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη το 1993 με εμβέλεια την Αττική. Το ΕΣΡ με προηγούμενη απόφαση του έκρινε πως μπορεί να εκπέμψει ψηφιακά  στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να κατατεθούν αιτήσεις ακυρώσεως από την ΕΙΤΗΣΕΕ και το δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: