30.8.13

“Ποιος πλήρωσε και πόσο για το Champions League;»



Η υπόθεση Champions League επιστρέφει. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που συνοδεύεται από αίτημα κατάθεσης εγγράφων ζητούν από τους υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης  να πληροφορηθούν γις το κόστος του εγχειρήματος της «Δ.Τ.» εστιάζοντας στις συμφωνίες που είχε υπογράψει η ΕΡΤ για τα δικαιώματα αθλητικών γεγονότων.


Στο επίκεντρο είναι η συμφωνία της (καταργημένης) ΕΡΤ ΑΕ με την TEAM για το Champions League, συνολικής αξίας 32,4 εκατ. ευρώ. Η ΕΡΤ προ του λουκέτου είχε πληρώσει τη δόση του πρώτου έτους, ύψους 10,8 εκατ. ευρώ. Με τη μετάδοση του αγώνα για τα προκριματικά του Champions League μεταξύ της Σάλκε και του ΠΑΟΚ από τη «Δ.Τ.» , αναλαμβάνοντας την υποχρέωση της ΕΡΤ οι βουλευτές ρωτούν αν “έχει πληρωθεί από το Δημόσιο το ποσόν των 10,8 εκατομμυρίων  ευρώ ή μέρος του ως προκαταβολή για την δεύτερη περίοδο (2013 – 2014). Επίσης ζητούν να πληροφορηθούν για το “ποια είναι τελικώς η θέση της Κυβέρνησης  για τη συμφωνία της ΕΡΤ ως προς Champions League και το τίμημα της σχετικής σύμβαση” καθώς ο Σίμος Κεδίκογλου, από κοινού με τα ιδιωτικά κανάλια είχαν χαρακτηρίσει σκανδαλώδη τη συμφωνία προκαλώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα. Αν “είναι σκάνδαλο, όπως ισχυρίζεται ακόμα ο κ. Κεδίκογλου” τότε  πώς υιοθετήθηκε η συμφωνία και μεταδίδεται για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά από τη ΔΤ”, ρωτάνε.

Επίσης στην ερώτηση οι βουλευτές ζητούν πληροφόρηση για το “αν έχουν συναφθεί μεταξύ του δημοσίου και των επιχειρήσεων «Τηλεοπτικές επιχειρήσεις” (Studio Παιανίας), Digea, ΟΤΕ Α.Ε.  ή με άλλες επιχειρήσεις που προσέφεραν υπηρεσίες ή εξοπλισμό ή διέθεσαν δικό τους προσωπικό για την παραγωγή και μετάδοση του μορφώματος ΔΤ και  “ποιο είναι το οικονομικό αντάλλαγμα σε κάθε περίπτωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: