27.8.13

Κυβερνητικός έλεγχος της ΝΕΡΙΤ με …διαγωνισμό



Το διορισμό του πρώτου προέδρου- διευθύνοντος στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, τη διάδοχο κατάσταση της ΕΡΤ, επιχειρεί η κυβέρνηση. Δεν το κάνει  απευθείας, αλλά εμμέσως με τη συνδρομή του Εποπτικού Συμβουλίου, που η ίδια διόρισε. Η σχετική προκήρυξη για τη θέση δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας www.minpress.gr  και οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν ηλεκτρονικά τις υποψηφιότητες τους ως τις 6 Αυγούστου.


Ο κυβερνητικός έλεγχος είναι προφανής. Τα διορισμένα, για ένα χρόνο μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου θα επιλέξουν το διευθύνοντα σύμβουλο, σε ένα μοντέλο που διαφημίστηκε πως προωθεί την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης, και έχει την υπογραφή του πρώην ανώτατου στελέχους του ΔΟΛ, υφυπουργού Παντελή Καψή. Στα κριτήρια επιλογής του νέου προέδρου- διευθύνοντος συμβούλου από το συμβούλιο που δεν έχει μεγάλη συνάφεια με τα ΜΜΕ, είναι η «αποδεδειγμένη πείρα , κατά προτίμηση, στα ΜΜΕ,  σε συναφείς τομείς, αλλά και γενικά στην οργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων! Ζητείται ακόμη η επαρκής γνώση ξένων γλωσσών- χωρίς να προσδιορίζονται (πχ αγγλικά) αλλά και η δυνατότητα μετάδοσης ...οράματος για τη λειτουργία του μεγαλύτερου ομίλου ΜΜΕ. Πρέπει να έχουν πτυχίο ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης στην οικονομία, τη διοίκηση ή τη νομική και να έχουν ανάλογη εμπειρία στον ιδιωτικό ή το δημόσιο τομέα.


Τόσο ο πρόεδρος –διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ όσο και το κυβερνητικό εποπτικό συμβούλιο έχουν θητεία διάρκειας ενός έτους. Το  ερώτημα είναι αν στη συνέχεια , με την παρούσα κυβέρνηση θα διατηρήσουν τις θέσεις τους, για τα επόμενα χρόνια όπως ορίζει ο νόμος για τη  ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: