15.8.13

Υπεράκτιες “διαδρομές” για τον 902Χαμένος στις off shore ο 902 TV  και ο 902 FM! Αν και το ΕΣΡ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τον έλεγχο της μεταβίβασης της «Ραδιοτηλεοπτικής» οι εφημερίδες ξεκίνησαν τις αποκαλύψεις.


 Η κυπριακή εφημερίδας «Αλήθεια» αποκάλυψε  πως η εταιρεία «NALOTIA VENTURES», η οποία κατέχει όλο το κεφάλαιο της κυπριακής ιδιωτικής εταιρείας «Α-ORIZON MEDIA LTD» η οποία διέθεσε το ποσό των 3,7 εκατ. ευρώ για την εξαγορά της “Ραδιοτηλεοπτικής” από το ΚΚΕ. Το ονομαστικό κεφάλαιο της “NALOTIA VENTURES” είναι 2000 ευρώ, διαιρεμένο σε 2000 μετοχές αξίας ενός ευρώ η κάθε μία. Η εταιρεία «Α-ORIZON MEDIA LTD» εγγράφηκε από δικηγορικό γραφείο στον Έφορο Εταιρειών στις 19 Μαΐου 2010. Μέχρι τις 19/7/2013 στα αρχεία του εφόρου εταιρειών κάτοχος όλων των μετοχών εμφανίζεται η «NALOTIA VENTURES».
 Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του «Βήματος» η ORIZION MEDIA LTD  έχει την ίδια ακριβώς έδρα και εκπροσωπείται από το ίδιο δικηγορικό γραφείο με την off shore «KIOPRA COMMERCIAL LTD”  η οποία φέρεται να αγόρασε, τον Σεπτέμβριο του 2012, τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Zoom» που λέγεται πως ανήκει στον κύκλο συμφερόντων του Φίλιππου Βρυώνη.


Θεσμικά, ο έλεγχος της μεταβίβασης ανήκει στο ΕΣΡ, τα μέλη του οποίου θα έλθουν σε διάσκεψη, την επόμενη βδομάδα. Προς το παρόν ο φάκελος της πράξης παραμένει κλειστός στα γραφεία της ραδιοτηλεοπτικής Αρχής, η οποία όμως δεν έχει νόμιμη συγκρότηση. Ακόμη κι αν η μεταβίβαση εγκριθεί, μια ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ, εξαιτίας της αντισυνταγματικής παράτασης της θητείας, μπορεί να σταματήσει τις  διαδικασίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: