2.7.13

Ζητάει εξηγήσεις η UEFA για το Champions League



«Στριμώχνει» την κυβέρνηση η UEFA για το  Champions League. Σε ένα μήνα ξεκινούν οι αγώνες και στην Ελλάδα, η ΕΡΤ που δεν θα  τους μετέδιδε ελεύθερα δεν υπάρχει με απόφαση του Πρωθυπουργού. Η nova είναι ο μοναδικός σταθερός παίχτης, ο OTE TV θα ήθελε να ξαναμπεί στο χορό αν και έχασε τη μάχη των δικαιωμάτων, ενώ η ιδιωτική ελεύθερη τηλεόραση δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος, εξαιτίας της δραματικής πτώσης της διαφήμισης.


Οι υπεύθυνοι της UEFA, συμφωμα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το www.pamesports.gr  επισκέφτηκαν το υπουργείο οικονομικών και συναντήθηκαν με τον ειδικό διαχειριστή, και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη. Στόχος τους ήταν να διερευνήσουν αν το ελληνικό δημόσιο μπορεί να τιμήσει τη σύμβαση συνολικού ύψους 32,4 εκατ. ευρώ που υπέγραψε η ΕΡΤ ΑΕ, θέτοντας το ερώτημα πότε θα λειτουργήσει η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αν το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν υπαρκτό και μπορούσε από νέο φορέα να προλάβει να εκπέμψει σε ένα μήνα, τότε θα μάλλον θα έκαναν υπομονή.


Φαίνεται πως οι απαντήσεις που έλαβαν από την ομάδα των «τεχνοκρατών» δεν είναι πειστικές και η TEAM θα διεκδικήσει, από το ελληνικό δημόσιο που εκπροσωπείται από το  Γιάννη Στουρνάρα τα υπόλοιπα 21,6 εκατ. ευρώ που προβλέπονται από τη σύμβαση, ενεργοποιώντας τις σχετικές ρήτρες, καθώς και αποζημίωση για τις απώλειες από τη μη προβολή των αγώνων. Το υπουργείο οικονομικών, όπως έγινε ξεκάθαρο κι από τη συνάντηση δεν μπορεί το ίδιο να εκχωρήσει τα δικαιώματα σε άλλα κανάλια, διότι δεν έχει τη σύμφωνη γνώμη της UEFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: