6.7.13

“Δίαυλος” με την Κίνα από τη nova


Με το 24ωρο ειδησεογραφικό κανάλι CCTV News, εμπλουτίζει το περιεχόμενο της, η Nova. Το κρατικό αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα δίνει σε όλους τους συνδρομητές της  nova την εικόνα της κινεζικής και της διεθνούς επικαιρότητας, μέσα από συνεχή ροή ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων.


Στην επίσημη παρουσίαση του καναλιού  Πάνος Παπαδόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Forthnet αναφέρθηκε  στη στήριξη που προσφέρει η Κίνα στην Ελλάδα, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, αλλά και για τη σημαντική ιστορική πορεία που έχουν, από αρχαιότατων χρόνων, τα δύο έθνη.  Η  Eπιτετραμμένη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κα. Zhao Liying, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων πως «η Nova αποτελεί τη μεγαλύτερη DTH πλατφόρμα στην Ελλάδα, με σημαντική επιρροή στην χώρα και η Κίνα έχει αξιολογήσει ως σημαντική την επικοινωνία και συνεργασία με τα ελληνικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένης της Nova». Ο αντιπρόεδρος του δικτύου CCTV, Hu En, τόνισε ότι «η συνεργασία  με τη Nova αποδεικνύει ότι οι πολιτισμικές ομοιότητες Ελλάδας και Κίνας έχουν την ικανότητα να διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη, κατανόηση και συνεργασία».



Το δίκτυο CCTV ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1958 και σήμερα διαθέτει 42 τηλεοπτικά κανάλια, με παρουσία σε 164 χώρες παγκοσμίως. Με την προσθήκη του CCTV News στην Nova, δίπλα από τα κανάλια Euronews, CNN International, BBC World, Deutche Welle, France 24, Russia Today, Al Jazeera και Arirang, ενδυναμώνεται σημαντικά ο αριθμός των διεθνών ειδησεογραφικών καναλιών της τηλεοπτικής πλατφόρμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: