20.7.13

Mundial και Euro και από τη συνδρομητική TV




Σε ελεύθερη μετάδοση παραμένουν, καταρχήν, το Mundial και το Euro, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Για πρώτη φορά όμως μπαίνει ένας αστερίσκος, που επιτρέπει την τμηματική πώληση των τουρνουά!

 Το  Ευρωπαϊκό Δικαστήριο  απέρριψε  τις αιτιάσεις αναιρέσεως τις οποίες άσκησαν η  FIFA και η  UEFA κατά το Γενικού Δικαστηρίου σχετικά με τη μετάδοση του Παγκόσμιου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Παράλληλα όμως  θέτει όμως προϋποθέσεις για τους αγώνες που μπορεί να θεωρηθούν πως έχουν μείζονα σημασίας, επιτρέποντας επί της ουσίας,  τη μεταφορά μέρος από τα δύο δημοφιλή τουρνουά και  στη συνδρομητική τηλεόραση.


Το Δικαστήριο, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση προς τον Τύπο, “υπογραμμίζει ότι εναπόκειται αποκλειστικώς στα κράτη μέλη να προσδιορίσουν τις εν λόγω εκδηλώσεις και ότι ο ρόλος της Επιτροπής στον τομέα αυτό περιορίζεται στην εξακρίβωση του αν τήρησαν το δίκαιο της Ένωσης κατά την άσκηση της εξουσίας εκτιμήσεώς τους”.
Όμως στη συνέχεια, “επισημαίνει ότι δεν έχουν όλοι οι αγώνες της τελικής φάσεως του  Παγκοσμίου Κυπέλλου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου την ίδια σημασία για το  κοινό, λαμβανομένου υπόψη ότι αυτό αποδίδει ιδιαίτερη προσοχή στους κρίσιμους αγώνες των  καλύτερων ομάδων –όπως είναι ο τελικός ή οι ημιτελικοί – και στους αγώνες στους οποίουςσυμμετέχει η εθνική ομάδα”.

Κρίνει δηλαδή πως τόσο το Mundial όσο και το  Euro “πρέπει να θεωρούνται ως  εκδηλώσεις που διαιρούνται, κατ’ αρχήν, σε διάφορους αγώνες ή σε διάφορα στάδια, εκ των οποίων δεν μπορούν κατ’ ανάγκην να λαμβάνουν όλοι τον χαρακτηρισμό της

εκδηλώσεως μείζονος σημασίας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: