17.7.13

Κίνδυνος από την υπόθεση “Champions League”

  

Σε πολλές περιπέτειες κινδυνεύει να μπει το υπουργείο Οικονομικών από την υπόθεση Champions League. Εξαιτίας του λουκέτου στην  ΕΡΤ, το οποίο υπέγραψαν οι Γιάννης Στουρνάρας και Σίμος Κεδίκογλου, αλλά και του κενού που υπάρχει από τη μη λειτουργία της  εταιρείας ή της ΝΕΡΙΤ, η μετάδοση των αγώνων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, μπορεί να λάβει εφιαλτικές διαστάσεις με επιπτώσεις και για τις ομάδες.


Τα δικαιώματα των αγώνων του  Champions League για την τηλεοπτική περίοδο 2012-2015 ανήκουν  στην ΕΡΤ ΑΕ, η οποία σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, δεν υφίσταται. Τόσο τα δικαιώματα όσο και οι υποχρεώσεις της έχουν περάσει στο υπουργείο οικονομικών και τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ. Αν η ΝΕΡΙΤ συσταθεί εγκαίρως, μετά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου τότε, οι συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή με την ΤΕΑΜ θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία , χωρίς  να υπάρχει νομικό πρόβλημα.


Αν όμως τα προβλήματα διάρθρωσης που παρουσιάζονται κατά το λεγόμενο μεταβατικό διάστημα, επεκταθούν και στο νέο φορέα, τότε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να υπάρξει μια απίστευτη επιπλοκή. Η TEAM -όπως έχει προειδοποιήσει από πέρυσι όταν η κυβέρνηση συζητούσε την καταγγελία της σχετικής σύμβασης- θα απαιτήσει από το ελληνικό δημόσιο το υπόλοιπο ποσό των 21,6 εκατ. ευρώ όπως προβλέπει η σχετική συμφωνία με όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα. Επιπλέον, η TEAM θα αναζητήσει άλλο ελεύθερο ιδιωτικό σταθμό για τη μετάδοση των αγώνων της Τετάρτης, με τίμημα που θα είναι κατά πολύ μικρότερο, κάτι που ενδέχεται να έχει και οικονομικές επιπτώσεις στις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στο  Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: