26.7.13

Ανοιχτή η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση χωρίς κόστος για κανέναν



Λύση χωρίς κόστος για τον Προϋπολογισμό προτείνουν οι εργαζόμενοι της  ΕΡΤ προς την κυβέρνηση. Η ιδέα, αν και ετέθη στον υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελή Καψή, δεν βρίσκει ανταπόκριση, αν και θα περίμενε κανείς στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, πρώτιστο μέλημα των υπουργών θα ήταν να μην επιβαρύνουν κι άλλο τους Έλληνες φορολογούμενους.

Οι εργαζόμενοι  προτείνουν “να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της” . Το πρόγραμμα της πραγματικής δημόσιας Τηλεόρασης “θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ”,   ενώ “με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη” . Η ΝΕΡΙΤ,  συνεχίζουν, “θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού’.

 Κατά τους εργαζόμενους “η πρόταση αυτή “παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ”. Επιπλέον “προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία”. “Δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον έλληνα πολίτη” καθώς “οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία”. Τέλος “προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους”. Αλήθεια το ΣτΕ θα ακούσει αυτή την πρόταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια: