16.7.13

Κυβερνητικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης



Καλεί τον 902 TV σε «απολογία» και «αθωώνει»  τη ΝΕΡΙΤ και τη ΔΤ που εξέπεμψαν χωρίς φορέα. Έχοντας θητεία 11 ετών και ενός μήνα, με τη συνδρομή της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και της εκάστοτε κυβέρνησης, αγνοώντας  τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη μή νόμιμη συγκρότηση του,  το ΕΣΡ καλεί σε «απολογία» τον 902 TV γιατί έδωσε λόγο στους εργαζόμενους της ΕΡΤ!


Συμπτωματικά, τις μέρες αυτές στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης υπάρχει τροπολογία για την αντισυνταγματική παράταση της θητείας του οργάνου, στο οποίο 3 μέλη βρίσκονται στις ίδιες θέσεις από το 2002... Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο 902 TV καλείται σε «ακρόαση» για την «παροχή διευκρινίσεων σχετικά με ενδεχόμενη παραβίαση των διατάξεων που αφορούν στο άρθρο 11 παρ.11 του ν.3592/2007» για «παράνομη δικτύωση με μη νομίμως λειτουργόντα τηλεοπτικό σταθμό και εν πάσει περίπτωση άνευ άδεια του ΕΣΡ». Ο 902 TV μπαίνει ξανά στο μάτι του συμβουλίου γιατί τις πρώτες κρίσιμες ώρες παρείχε τη δυνατότητα αναμετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ η οποία είχε κλείσει με κυβερνητική απόφαση.


Την ίδια ώρα το ΕΣΡ δεν κάλεσε σε απολογία το ελληνικό δημόσιο, όπως εκπροσωπείται νομίμως από τον υπουργό οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ούτε ζήτησε εξηγήσεις από τον ειδικό εκκαθαριστή Γκίκα Μάναλη για την παράνομη μετάδοση σήματος της ΝΕΡΙΤ και της ΔΤ(«Δημόσια Τηλεόραση). Στην περίπτωση της τελευταίας, χωρίς να υπάρξει συνεδρίαση του Οργάνου ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Ιωάννης Λασκαρίδης,  επικαλείται την κυβερνητική «ανάγνωση» της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ και δεν αναφέρεται στην απουσία του νομικού φορέα για την εκπομπή της ΔΤ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: