25.7.13

“Κλέβουν” και το μέλλον των εργαζομένων στην ΕΡΤ


 Πρώτα ήρθε ο “ξαφνικός θάνατος “ της ΕΡΤ και συνάμα οι ομαδικές απολύσεις. Τώρα η κυβέρνηση εισάγει μια “ακόμη” καινοτομία της καταβολής αποζημίωσης στους  εργαζομένους υπό προϋποθέσεις! Το άρθρο 72 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για να μειώσει τη ζημιά που προκαλείται στον προϋπολογισμό από το κυβερνητικό λάθος του λουκέτου στην ΕΡΤ, αρνείται την πλήρη καταβολή αποζημίωσης στους εργαζόμενους της εταιρείας, αν εργαστούν και στο νέο φορέα!


Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, αποζημίωση με πλαφόν τις 15.000 ευρώ, θα λάβουν οι απολυμένοι της ΕΡΤ που θα επαναπροσληφθούν στη ΝΕΡΙΤ, ενώ όσοι δεν συμμετάσχουν στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση θα λάβουν την πλήρη αποζημίωση που τους αναλογεί! Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση έχει ήδη παραβιάσει το Κοινοτικό Δίκαιο με το αιφνιδιαστικό λουκέτο μιας κερδοφόρου και πλεονασματικής εταιρείας προκαλώντας ομαδικές απολύσεις, τώρα έρχεται να διορθώσει το αρχικό λάθος, με ένα ακόμη της στέρησης πλήρους αποζημιώσεις σε όσους εργαστούν μελλοντικά στη δημοσία τηλεόραση, ανεξάρτητου αμοιβής και εργασιακού καθεστώτος. Σαν να ήταν οι εργαζόμενοι που έβαλαν το λουκέτο μέσα σε μια νύχτα και όχι η κυβέρνηση και τώρα καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα.


Η τροπολογία αυτή έρχεται να ασκήσει επιπλέον πίεση στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο, καθώς ξεκίνησε ο “διαγωνισμός” του υπουργείου Οικονομικών για το μεταβατικό φορέα. Κι όπως αφήνουν να εννοηθεί οι κυβερνητικοί η συμμετοχή τους στο σχήμα θα θεωρηθεί πρόκριμα για τη ΝΕΡΙΤ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: