9.7.13

“Καθεστώς θεσμικής ανωμαλίας” με το “μαύρο” στην ΕΡΤ



Το ενδεχόμενο να εκπέμψουν από διαφορετικό σημείο, μακριά από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, άφησε χθες ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης κατά τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου περί τη ΝΕΡΙΤ. Η κυβέρνηση έχει ήδη επαφές με τηλεοπτικούς παραγωγούς και με τη Digea για να μεταδώσει πρόγραμμα «κονσέρβα, παρακάμπτοντας την απόφαση του ΣτΕ. Θυμίζουμε πως σε δύο διαδοχικές αποφάσεις του, το ΣτΕ ορίζει τη μετάδοση πλήρους προγράμματος σε όλες τις συχνότητες από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.


Πιο κοντά στην  αλήθεια  ο πρώην υπουργός εσωτερικών και πρώην αρμόδιος για την ΕΡΤ βουλευτής της ΝΔ, Προκόπης Παυλόπουλος  είπε πως «όσο δεν εκπέμπει η ΕΡΤ βρισκόμαστε σε καθεστώς θεσμικής ανωμαλίας».Ο  υπουργός επικρατείας Δ. Σταμάτης, απέδωσε τις ευθύνες στους εργαζόμενους για το “μαύρο” στις οθόνες και για το γεγονός πως δεν λειτουργεί η  Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και έκανε λόγο για “ήπια αντιμετώπιση του ζητήματος, χωρίς να εξηγήσει τι εννοεί παρά τη σχετική ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Δεν μπορείτε να κατηγορείτε για κατάληψη εκείνους που εγγυώνται την δημόσια ραδιοτηλεόραση», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Η χούντα τα έκανε καλύτερα».

«Δεν λέω ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε με στόχο να αποκρατικοποιηθεί αλλά ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ σε συνδυασμό με το γενικευμένο κλίμα που επικρατεί στην ιδιωτική τηλεόραση είναι ύποπτο και χρήζει διερεύνησης”, είπε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης δηλώνοντας ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει επι της αρχής το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: