19.7.13

Ώρα για Μαλέλη στο Σκάι



Καραμπόλες στην τηλεόραση. Η απόφαση του ομίλου Βαρδινογιάννη να στρέψει το Star στην ενημέρωση αλλάζει το τοπίο. Ο μέχρι πρότινος γενικός διευθυντής ειδήσεων του Star, Σταμάτης Μαλέλης μετακομίζει από την Κηφισιά στο Σκάι, επιστρέφει στα “πάτρια εδάφη”, αναλαμβάνοντας την αντίστοιχη θέση στην τηλεόραση του Σκάι.


Η κατάσταση στην τηλεόραση χαρακτηρίζεται από έντονη ανασφάλεια και ρευστότητα. Το λουκέτο στην ΕΡΤ ωφέλησε, προς το παρόν, την ιδιωτική τηλεόραση. Για παράδειγμα ο Σκάι έφτασε μέσα σε ένα μήνα από το 8% στο 12%, μετά την απουσία του κεντρικού δελτίου ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της ΝΕΤ.  Ο Σταμάτης Μαλέλης επιστρέφει ως επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, με στόχο να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους ιδιωτικούς σταθμούς. Αναπόφευκτα η ταυτότητα του τηλεοπτικού σταθμού, στον τομέα της  ενημέρωσης θα αλλάξει κι άλλο. Ήδη το άνοιγμα σε ένα άλλο τηλεοπτικό κοινό έγινε με την προσθήκη, προ καιρού, του Νίκου Ευαγγελάτου και του Γιώργου Αυτιά.

Η συνεργασία του Star με το Νίκο Χατζηνικολάου, με εβδομαδιαία εκπομπή και παρουσία του στο δελτίο ειδήσεων ως σχολιαστής, είναι σαφές πως δίνει το έναυσμα για σαρωτικές αλλαγές σε ένα τοπίο που ήταν μάλλον ελεγχόμενο. Με σχολιαστές όπως ο Σταύρος Λυγερός και η Κάτια Μακρή και την προσθήκη της Πόπης Τσαπανίδου στην  πρωινή ζώνη είναι σαφές πως το Star, αναζητάει το κοινό που ως σήμερα δυσανασχετεί από την τηλεοπτική ενημέρωση που λαμβάνει από του σταθμούς που έχουν απομείνει να εκπέμπουν...   


Δεν υπάρχουν σχόλια: