23.7.13

Προκήρυξη με όρο παράδοσης του Ραδιομεγάρου




Μετά την απόλυση των 2.907 μόνιμων και συμβασιούχων της ΕΡΤ από την κυβέρνηση, με το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της εταιρείας, το υπουργείο Οικονομικών, ασκών και τη λειτουργία τηλεοπτικών σταθμού προχώρησε χθες στην ηλεκτρονική προκήρυξη 589 θέσεων 2μήνης εργασίας.


Παράλληλα ασκώντας πιέσεις προς τους πρώην εργαζομένους της
ΕΡΤ που βρίσκονται στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής το υπουργείο καθιστά το διαγωνισμό ανοικτό ως και τη συμπλήρωση 2.000 θέσεων εφόσον καταστεί “ελεύθερη η χρήση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ ΑΕ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το κόστος των προσλήψεων που θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό εκτιμάται σε περίπου 3,2 εκατ. ευρώ και οι σχετικές αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν ως το μεσημέρι της 2ας Αυγούστου. Σημειώνεται πως οι προσλήψεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών καθώς η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί χωρίς να υφίσταται νομικά, κατόπιν ερμηνείας από την κυβέρνηση της απόφασης του ΣτΕ.  Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, η “Δημόσια Τηλεόραση” θα παραδώσει τη σκυτάλη στη ΝΕΡΙΤ που θα λειτουργεί με μόνιμο προσωπικό ως 800 ατόμων.


Η προκήρυξη δίνει σοβαρό προβάδισμα στους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ οι οποίοι θα λάβουν 200 μόρια, εφόσον είχαν τουλάχιστον 2 χρόνια στην εταιρεία και δεν είχαν παράλληλη απασχόληση. Η προκήρυξη δίνει 10 μόρια ανά μήνα εμπειρίας σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα, και 14 για την άριστη γνώση ξένης γλώσσας. Το μεταπτυχιακό εισφέρει με 80 μονάδες, εφόσον είναι συναφές με το αντικείμενο της θέσης, ενώ μόρια δίνονται για τους πολύτεκνους τα ανήλικα τέκνα , η υγεία και η γνώση πληροφορικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: