27.6.13

Άμεση αποζημίωση της UEFA για το Champions League



Ληξιπρόθεσμα και απαιτητά είναι όλα τα ποσά που προβλέπονται από τη σύμβαση ΕΡΤ-TEAM/UEFA για το  Champions League. Την προειδοποίηση  αυτή είχε απευθύνει προς την ΕΡΤ και την κυβέρνηση το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει να συντάξει γνωμοδότηση επί της σύμβασης, ύστερα από αίτημα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου, Νίκου Σίμου, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ακύρωσής της.


Αν λοιπόν η TEAM αποφασίσει να αποσύρει την υποστήριξη της προς την ΕΡΤ που συνεχίζει να εκπέμπει προγραμματικά το ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να πληρώσει συνολικά το υπολειπόμενο οφειλόμενο ποσό των 21, 6 εκατ. ευρώ άμεσατ, ενώ οι  αγώνες είναι πολύ πιθανό να μεταδοθούν από άλλο δίκτυο τον επόμενο Σεπτέμβριο, μεγενθύνοντας  τη ζημία και θέτοντας ερωτηματικά για τους στόχους του λουκέτου στην ΕΡΤ.
Η γνωμοδότηση του δικηγορικού γραφείου κατέγραφε τρεις σοβαρές συνέπειες, στην περίπτωση που η ΕΡΤ εγγράφως ενημέρωνε την UEFA για την καταγγελία της σύμβασης.

«Η ΕΡΤ απωλαίνει όλα τα δικαιώματα της σύμβασης και όλα τα τυχόν κατεβληθέντα ποσά (σ.σ, ως τώρα 10,8 εκατ. ευρώ) παραμένουν στην  UEFA». Ακόμη, «όλα τα ποσά που προβλέπονται από τη σύμβαση καθίστανται ληξιπρόθεσμα και απαιτητά (σ.σ. 21,6 εκατ. ευρώ), ανεξαρτήτως από το χρόνο λύσης της σύμβασης, ή την ύπαρξη τυχόν πραγματικής ζημίας της UEFA». «Η ΕΡΤ υποχρεούται να επιστρέψει όλο το σχετικό υλικό  των αγώνων στην  UEFA”, κατέληγε η γνωμοδότηση σημειώνοντας πως προφανώς μπορεί να υπάρξουν κι άλλες απαιτήσεις, είτε με βάση το νόμο, είτε τη σύμβαση. Στην προκειμένη περίπτωση που η κυβέρνηση επέλεξε τον “ξαφνικό θάνατο” της ΕΡΤ και όχι την έγγραφη ενημέρωση της UEFA, η αποζημίωση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: