28.6.13

Θέλει ελεύθερες μεταδόσεις η TEAM



Δεν εμφανίζεται διατεθειμένη η TEAM να διαθέσει σε συνδρομητικό δίκτυο  τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League που κατείχε η «καταργημένη» ΕΡΤ.  Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα δικαιώματα για λογαριασμό της UEFA αναμένει τις εξελίξεις γνωρίζοντας πως μπορεί να απαιτήσει και να εισπράξει από το δημόσιο το υπόλοιπο ποσό των 21,6 εκατ. ευρώ από το ανεκτέλεστο συμβόλαιο και επιπλέον αποζημίωση, ως αποτέλεσμα για το αιφνιδιαστικό λουκέτο της  ΕΡΤ από την κυβέρνηση. Ο επόμενος μήνας είναι κρίσιμος, καθώς θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι διαδικασίες και η συμφωνίες για να παραμείνει το Champions League στη νέα δημόσια Ραδιοτηλεόραση που ...θα προκύψει.


Βεβαίως η TEAM είναι αγανακτισμένη με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικά της ΝΔ που έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να σαμποτάρει τη συμφωνία της με την ΕΡΤ. Η Ελλάδα ήταν από τις λίγες χώρες που έγινε μείωση του τιμήματος, κατά 20%, σε αντίθεση με άλλες χώρες που αν και αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα έγιναν αυξήσεις στο τίμημα.  Η ΝΔ, ως αντιπολίτευση, αρχικά αμφισβήτησε  τη συμφωνία που έκανε η ΕΡΤ επί διοίκησης  Στεφάνου και Παπαγεωργίου και στη συνέχεια, ως κυβέρνηση επιχείρησε να την καταγγείλει, πριν καταλήξει στην απόφαση «ολικής» καταστροφής της.


Τα ιδιωτικά ελεύθερα κανάλια που φώναζαν για το ύψος  του τιμήματος έχουν σοβαρές ζημίες και δεν μπορούν να διαθέσουν το ποσό που διεκδικεί η TEAM. Από την άλλη πλευρά η TEAM δεν θα ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στη Nova, εκχωρώντας στον ανταγωνιστή της OTΕ TV τα δικαιώματα που κατείχε η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: