19.6.13

Χαμένοι στη μετάφραση με χαλκευμένες ειδήσεις !


Νέα σύγχυση στην πολιτική σκηνή. Ο πρόεδρος του ΣτΕ, Κωνσταντίνος Μενουδάκος, διεύψεσε πως έχει κάνει τη χθεσινή τρίτη διευκρίνηση την οποία του απέδωσε το ΑΠΕ.

Οι "χαλκευμένες" εκτιμήσεις που δεν περιλαμβάνονται στο γραπτό κείμενο της απόφασης που συνιστά και την τελική πράξη του ΣτΕ, θυμίζουν έντονα την πρόταση του προέδρου της ΝΔ και Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.  Το βασικό σημείο των "διευκρινίσεων" ήταν  πως η ΕΡΤ παύει να λειτουργεί και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σίμο Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. 

“Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης  στην διαταγή του ΣτΕ” σχολίασε το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στέλνοντας “προειδοποιητική βολή” προς το Μέγαρο Μαξίμου.


Επί της  δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ, παρενέβη με γνωμοδότηση της η Νομική Υπηρεσίας της ΕΡΤ ΑΕ. Η  ΕΡΤ παραμένει σε λειτουργία υποστηρίζει κατά το στάδιο του μεταβατικού σταδίου, μέχρι να υπάρξει ο νέος φορέας. Από τη στιγμή που διατηρούνται οι ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές και οι ιστοσελίδες της ΕΡΤ, είναι απαραίτητο το προσωπικό  της, το οποίο δεν έχει απολυθεί ποτέ, αναφέρει η γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΡΤ ΑΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: