25.6.13

«Μαύρη» αναμονή στην ΕΡΤ



Επί 14 μέρες η κυβέρνηση  δεν επιτρέπει τη μετάδοση των προγραμμάτων της ΕΡΤ. Επί μία βδομάδα  η απόφαση του ΣτΕ δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα το “μαύρο” στις συχνότητες  της ΕΡΤ παραμένει. Οι διαβουλεύσεις στη νέα διακομματική  κυβέρνηση για το νέο φορέα συνεχίζονται, αποδεικνύοντας πως όλα έγιναν στο πόδι, με φανατισμό, αλλά χωρίς σχέδιο!


Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να κρατούν με τη συνδρομή της EBU και του site, thepressproject μεταδίδοντας την εικόνα της ΕΡΤ μέσω του Internet και σε ορισμένες αναλογικές συχνότητες σε όλη η χώρα. Κινούνται προς την αποστολή εξώδικων θεωρώντας πως οι απολύσεις τους είναι παράνομες καθώς είναι ομαδικές, δεν πληρώθηκαν οι αποζημιώσεις τους, τη μέρα ανακοίνωσης κατάργησης της εταιρείας. Επιπλέον δηλώνουν πως για να εκτελεστεί η απόφαση του ΣτΕ, στο μεταβατικό στάδιο, πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται. 


 Η κυβέρνηση  από η μεριά της θεωρεί πως η ΕΡΤ έχει καταργηθεί και με την απόφαση του ΣτΕ και έχει ανακοινώσει την καταβολή δύο μισθών εν είδει αποζημίωσης. Προς το παρόν η τακτική της ΝΔ στηρίζεται στις υποσχέσεις που δίνουν ορισμένα στελέχη της ΕΡΤ  για επαναπρόσληψη συγκεκριμένων ανθρώπων ώστε να υπάρξει διάσπαση, σε συνδυασμό με τα χρήματα που διάθεσε και την κόπωση στους  εργαζόμενους. Το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, και ο νέος υφυπουργός που θα είναι αρμόδιος για την ΕΡΤ θα αναλάβει προφανώς το βάρος των διαπραγματεύσεων για το πως θα προχωρήσει από εδώ και πέρα η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: