21.6.13

Στο «μαύρο» και η ΕΡΤ και η κυβέρνηση!



Το κυβερνητικό θρίλερ με πρόφαση και αιτία την ΕΡΤ παραμένει. Ο Φώτης Κουβέλης δημοσιοποίησε τη διαφωνία με τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου, του βασιζόμενος σε πραγματικούς λόγους. Η κυβέρνηση δεν είχε εκτελέσει άμεσα την  απόφαση του Προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στις συχνότητες της. 
Η ΔΗΜΑΡ είναι πολύ κοντά στην απόσυρση των υπουργών της από την κυβέρνηση, ενώ ο Ε. Βενιζέλος έδωσε δημοσίως «ψήφο εμπιστοσύνης». Δεν θα πρέπει όμως να διαφεύγει από κανέναν πως η κυβέρνηση επί 3 μέρες δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ, διατηρώντας χωρίς σήμα την ΕΡΤ, σε όλη τη χώρα και πέρα από αυτή, επί 10 μέρες.

Ο Φ. Κουβέλης, πήγε στη σύσκεψη επαναφέροντας την πρόταση της περασμένης βδομάδας για την επαναλειτουργίας της ΕΡΤ ΑΕ, με τη μορφή που είχε, με σήμα τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σε όλη τη χώρα, και με την υπογραφή 6μηνων συμβάσεων με το σύνολο του προσωπικού. Η πρόταση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με όσα δημοσιοποίησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,  Ευάγγελος Βενιζέλος. για την άμεση λειτουργία της ΕΡΤ, σε όλη τη χώρα  με 1.000 απολύσεις και τη διατήρηση των υπολοίπων 2.000 υπαλλήλων και με ειδική ρύθμιση για τους ανθρώπους των Μουσικών Συνόλων. Ακόμη η μεταβατική πρόταση προέβλεπε την ανάληψη της ευθύνης της ΕΡΤ από «Επιτροπή Σοφών» η οποία και θα εγγυάται την ανεξαρτησία της και ταυτόχρονα το διορισμό υφυπουργό αρμόδιου για την ΕΡΤ, με πρόσωπο διαφορετικό από εκείνο του Σίμου Κεδίκογλου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παραδέχεται πως αυτή η πρόταση απέχει πολύ από τη θέση του κόμματός του είναι όμως μια βάση συζήτησης, όπως είπε καλώντας το Φ. Κουβέλη να συμμετάσχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: