26.3.13

Στη λογική του ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΡΤ;



Η ΕΡΤ της τρικομματικής κυβέρνησης μέσα μόλις σε 7 μήνες κλονίζεται από σκάνδαλα για τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος και για τον έμμεση τοποθέτηση συγγενικών προσώπων της ΕΡΤ σε εκπομπές μικτών παραγωγών και σε θέσεις στελεχών.


Τις επόμενες μέρες ο  Γκίκας Μάναλης προερχόμενος από τα Ελληνικά Χρηματιστήρια, τη First Business Bank και εσχάτως το ΤΑΙΠΕΔ, θα κληθεί σε ακρόαση από το ΕΣΡ και την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα ακολουθήσει το Τροϊκάνό πρόγραμμα συρρίκνωσης της εταιρείας με συνοπτικές διαδικασίες ή αν θα αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. Μπροστά του έχει να αντιμετωπίσει τη μείωση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ, από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και την υφαρπαγή του 25% του ανταποδοτικού τέλους από το ΛΑΓΗΕ. Ο συνδυασμός των δύο δεν επιτρέπει στην ΕΡΤ, να πληρώνει την TEAM για το  Champions League, λένε τα στελέχη της, οπότε θα πρέπει να αποφασίσει αν η εταιρεία θα πάει σε Διαιτησία ή αν θα ζητήσει επιμήκυνση καταβολής των δόσεων.  

Μπροστά του έχει και το ζήτημα της επιστροφής των συμβασιούχων, οι οποίοι “θυσιάστηκαν” για να τοποθετηθούν οι εκλεκτοί των τριών κομμάτων της κυβέρνησης, σε θέσεις ειδικών συμβούλων, ως προσωπικό ειδικών θέσεων, ως γενικοί διευθυντές και αναπληρωτές. Η ΕΡΤ πρέπει να αποδείξει πως αξίζει τα 4.24 ευρώ που πληρώνουν τα νοικοκυριά για να βλέπουν καλή τηλεόραση και να παρακολουθούν αξιοπρεπές ραδιόφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: