29.6.12

Short stories29.06.2012



Σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ, μια μέρα πριν από τη λήξη της θητείας του, στις 30 Ιουνίου.  Η κυβέρνηση δεν άνοιξε τα χαρτιά της για το αν θέλει να διατηρήσει ή όχι τη σημερινή διοίκηση, αλλά καθώς δεν έχουν ακόμη εκχωρηθεί οι αρμοδιότητες στον υπουργό  Επικρατείας ή δεν έχει ορκιστεί ο υπουργός Οικονομικών, δεν μπορεί να οριστεί νέο ΔΣ. Θυμίζουμε πως η ΕΡΤ, ως ΔΕΚΟ, εκτός από πολλά λεφτά, διαθέτει δύο πολιτικούς προϊσταμένους, έναν  επί της πολιτικής γραμμής κι έναν επί των οικονομικών... 

**Νόμιμη έκρινε την 10ημέρη κινητοποίηση των εργαζομένων στο Sentra FM, το Μονομελές Πρωτοδικείο  Αθήνας  με την 1229/2012 απόφαση του. Η απεργιακή κινητοποίηση της ΕΤΕΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό έχει ξεπεράσει τις 72 μέρες.
**Στις 4 Ιουλίου δεσμεύεται πως θα καταβάλει τον έναν από τους τέσσερις οφειλόμενους μισθούς, ο εκδότης του “Αδέσμευτου”, Δημήτρης Ρίζος, ύστερα από συμφωνία που υπέγραψε με τους εκπροσώπους των σωματείων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ.
Τη κήρυξη 24ωρης απεργίας στην “Espresso» από το μεσημέρι της Παρασκευή ως το Σάββατο αποφάσισαν τα ΔΣ, των ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ,  ζητώντας την καταβολή της μισθοδοσία του Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: