29.6.12

Ο "γρίφος" σε Mega και ΔΟΛΗ ώρα της αλήθειας φτάνει για τους μεγάλους ομίλους των Μέσων Ενημέρωσης, καθώς καλούνται οι μέτοχοι να βάλουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους ώστε να καλύψουν ένα μέρος των ζημιών. Στο Mega  η σχεδιαζόμενη αύξηση είναι ύψους  έως και 10 εκατ. ευρώ και στο ΔΟΛ έως και 7,5 εκατ. ευρώ.

Mega και ΔΟΛ έχουν κοινά πρόσωπα  όπως για παράδειγμα εφοπλιστής Βίκτoρας Ρέστης ο οποίος έχει  επενδύσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στο ΔΟΛ, από τότε που μπήκε στην εταιρεία και απέκτησε το 19,23%, μέσω της Benbay. Μόλις πρόσφατα ο Σ. Ψυχάρης ανακοίνωσε πως μετά την αύξηση του κεφαλαίου θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, συνεπώς και των μετοχών που κατέχει ο εφοπλιστής.
Στο Mega πάλι  ο Β .Ρέστης έχει μέσω της Benbay το 5,26%, αλλά στην τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας  της 15ης Ιουνίου όπου και εγκρίθηκε εκ νέου η αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου, δεν εκπροσωπήθηκε.  Το ίδιο συνέβη με την  BNB Paribas που έχει το 4,69%, αλλά και την Premier LTD  που έχει το 3,49%.  Αντιθέτως, «το παρών» έδωσαν  ο Πήγασος  το 26,82%, ο  ΔΟΛ  το 22,11% και η Προμηθέας  GAS του Δημήτρη Κοπελούζου το 2,93%.  Ακόμη  στο Mega συμμετέχουν με 2,7% η Saran Holdings, με 2,48% η GS Bank, με 2,24% η Elkin Holdings, με 2.09% η Moongold Investments, και έχοντας από 2,.05% η κάθε μία, η Baltazzi Investments, η Goodlass Investments και η Opalton Investments.

Δεν υπάρχουν σχόλια: