29.6.12

Ο "γρίφος" σε Mega και ΔΟΛ



Η ώρα της αλήθειας φτάνει για τους μεγάλους ομίλους των Μέσων Ενημέρωσης, καθώς καλούνται οι μέτοχοι να βάλουν χρήματα στις επιχειρήσεις τους ώστε να καλύψουν ένα μέρος των ζημιών. Στο Mega  η σχεδιαζόμενη αύξηση είναι ύψους  έως και 10 εκατ. ευρώ και στο ΔΟΛ έως και 7,5 εκατ. ευρώ.

Mega και ΔΟΛ έχουν κοινά πρόσωπα  όπως για παράδειγμα εφοπλιστής Βίκτoρας Ρέστης ο οποίος έχει  επενδύσει περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ στο ΔΟΛ, από τότε που μπήκε στην εταιρεία και απέκτησε το 19,23%, μέσω της Benbay. Μόλις πρόσφατα ο Σ. Ψυχάρης ανακοίνωσε πως μετά την αύξηση του κεφαλαίου θα προχωρήσει σε δημόσια προσφορά για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, συνεπώς και των μετοχών που κατέχει ο εφοπλιστής.
Στο Mega πάλι  ο Β .Ρέστης έχει μέσω της Benbay το 5,26%, αλλά στην τελευταία γενική συνέλευση της εταιρείας  της 15ης Ιουνίου όπου και εγκρίθηκε εκ νέου η αύξηση του μετοχικού  κεφαλαίου, δεν εκπροσωπήθηκε.  Το ίδιο συνέβη με την  BNB Paribas που έχει το 4,69%, αλλά και την Premier LTD  που έχει το 3,49%.  Αντιθέτως, «το παρών» έδωσαν  ο Πήγασος  το 26,82%, ο  ΔΟΛ  το 22,11% και η Προμηθέας  GAS του Δημήτρη Κοπελούζου το 2,93%.  Ακόμη  στο Mega συμμετέχουν με 2,7% η Saran Holdings, με 2,48% η GS Bank, με 2,24% η Elkin Holdings, με 2.09% η Moongold Investments, και έχοντας από 2,.05% η κάθε μία, η Baltazzi Investments, η Goodlass Investments και η Opalton Investments.

Δεν υπάρχουν σχόλια: