27.6.12

Έρχεται το Euronews Greece Και ενώ η Ελλάδα εμφανίζεται ως το "μαύρο πρόβατο" της Ευρώπης,  το ευρωπαϊκό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Euronews ανακοίνωσε την επέκταση του δικτύου του, ξεκινώντας από την Ελλάδα και ανακοινώνοντας την έναρξη της ελληνικής έκδοσης. Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως τα χρήματα έρχονται απευθείας από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης  ( 5 εκατ.  ευρώ+1,5 για την αρχική εγκατάσταση) ενώ η ΕΡΤ και το ΡΙΚ ως μέτοχοι του Euronews από το 1993 είναι οι στρατηγικοί συνεργάτες σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο ορίζοντας της επένδυσης είναι 5ετής με στόχο να υπάρχει από ένα σημείο και πέρα, αυτοτελής λειτουργία.


Το ελληνικό Euronews θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του ως το τέλος του 2012, σύμφωνα με το σχεδιασμό του ευρωπαϊκού δικτύου, όπως τον παρουσίασε ο CEO, Michael Peters μεταδίδοντας  επί 24ωρου βάσεως ειδήσεις στην ελληνική γλώσσα.  Πρόκειται για τον πρώτο ευρωπαϊκό τηλεοπτικό σταθμό που θα εκπέμπει ενημερωτικό πρόγραμμα , αλλά και διαφημίσεις  όλη τη μέρα στην ελληνική γλώσσα, σε όλη την Ελλάδα, μέσω του επίγειου ψηφιακού δικτύου.  Είναι η πρώτη, μικρής κλίμακας επένδυση που φέρνει  η αλλαγή της τεχνολογίας μετάδοσης, με την ΕΡΤ να διανέμει σε όλη την Ελλάδα μέσω της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ένα νέο κανάλι με ελληνικό περιεχόμενο.

Σε πολιτικό επίπεδο η κίνηση αυτή δίνει τη δυνατότητα στην Ελλάδα, να αποκτήσει φωνή σε ένα δίκτυο που απευθύνεται σε 3,5 δισ. θεατές και να περάσει με τη διαδικασία του lobbing τις θέσεις της, έχοντας ταυτόχρονα τη σύμπραξη δύο εθνικών δικτύων, της ΕΡΤ και του ΡΙΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: