19.6.12

«Αναδιαπραγμάτευση» στην ενημέρωση;



 Η βραδιά των εκλογών της 17ης Ιουνίου έφερε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια  τη ΝΕΤ στην πρώτη θέση, αφήνοντας το Mega , δεύτερο. Το κοινό ενδεχομένως  αναζήτησε έναν πιο «ουδέτερο» σταθμό για να ενημερωθεί, επιλέγοντας ξανά, για δεύτερη εκλογική αναμέτρηση τη ΝΕΤ, έναντι του Mega που την προηγούμενη διετία στήριξε ανοιχτά το Μνημόνιο. 

Η συνολική θεαματικότητα της ΝΕΤ,  κατά την εκλογική βραδιά έφτασε το 18,2% , με την Έλλη Στάη να κερδίσει την άτυπη μάχη από την Όλγα Τρέμη αφού το Mega έφτασε στο 17%.  Ο ΑΝΤ1 με  τη Μαρία Χούκλη ήταν τρίτος με 15,4%, ο Alpha  τέταρτος με 13,6%,  και πέμπτος ο  Σκάι με 9,8%  κατά το διάστημα που παρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή η Σία Κοσιώνη. Το ποσοστό αυτό έπεσε στη συνέχεια στο 8,6% όταν τη σκυτάλη πήρε ο Νίκος Ευαγγελάτος. Στο σύνολο της μέρας το Mega  παρέμεινε πρώτο με 15,8%, έναντι  15%  του  ANT1  και 14,9% της  ΝΕΤ. Ο Alpha έφτασε το 13%, ο Σκάι  το 11,1%, το Star  8,1%, η ΕΤ1 στο  6,3% και η ΕΤ3 το 2,5% .
Αυτή η εικόνα είναι στιγμιαία, αλλά «ακουμπάει»  στις αλλαγές που γίνονται στο πολιτικό πεδίο. Τα ιδιωτικά κανάλια έχουν τον πρώτο λόγο στην ενημέρωση, όμως σταδιακά η ΕΡΤ αποκτάει ένα κοινό που αναζητάει μια άλλη ενημέρωση. Είναι μια τάση που έχει διαφανεί με την κριτική στάση ή και την αποδοκιμασία του κοινού σε πρόσωπα της ιδιωτικής τηλεόρασης, το ερώτημα όμως είναι αν η ΕΡΤ θέλει να συνεχίσει αυτή την πορεία, ή να θα επιστρέψει σε αυτά που όλοι ξέρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: