31.5.12

Εκτός ΤΕΑΜ, εντός UEFA;


Εξελίξεις με επίκεντρο την TEAM και  με μελλοντικό αντίκτυπο στη διαχείριση των αθλητικών τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Ευρώπης. Τρία ανώτερα στελέχη της TEAM, οι, Simon Thomas, Patrick Murphy and David Tyler,  αποχώρησαν από την εταιρεία  που  αποτελεί τον βραχίονα της UEFA διαπραγματευόμενη τα δικαιώματα του Champions League , του  Europa League. Και μπορεί η συμφωνίες για την περίοδο 2012-15 με τα τηλεοπτικά δίκτυα σε κάθε χώρα να έχουν ολοκληρωθεί, όμως την επόμενη 3ετία ίσως η  UEFA  αρχίσει να παίζει μόνη της μπάλα στο τηλεοπτικό σκηνικό.

Οι τρεις αποχωρήσαντες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία ανόδου της Ελβετικής εταιρείας , δημιουργώντας επί της ουσίας  της ιδέα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με τις σημαντικότερες ομάδες από κάθε χώρα. Η αποχώρησή τους παρουσιάστηκε ως εταιρική επιλογή  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελλοντικών απαιτήσεων της  UEFA  στο Champions League, Europa League  και το Super Cup για τις περιόδους  2012-15, και τη θέση τους θα καλύψει μια πολυμελής ομάδα στελεχών από την  εταιρεία αθλητικών δικαιωμάτων 
Το ερώτημα είναι αν τα 3 πρώην ανώτερα στελέχη της TEAM, με την πολυετή τους θητεία και την εξειδίκευση στο μάρκετινγκ του ποδοσφαίρου  θα πάρουν μετεγγραφή στην UEFA  στο σχέδιο που εικάζεται πως έχει για την απευθείας διαχείρισης των τηλεοπτικών της προϊόντων για την περίοδο 2015-18.  Ήδη έχει δημιουργήσει μια νέα εταιρεία την UEFA Events , ενώ ήδη έχει ληφθεί η απόφαση να περάσει σε κεντρική διαχείριση το Euro2016 με τη συμμετοχή 32 εθνικών ομάδων από την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: