20.10.09

Πρώτο το «Βήμα» σε αναγνωσιμότητα

Το "Βήμα" είναι στην κορυφή της αναγνωσιμότητας για τη δεύτερη περίοδο μέτρησης από το Μάρτιο ως και το Σεπτέμβριο του 2009 , με 761.000 αναγνώστες . Το «Θέμα» είναι δεύτερο με 756.000 αναγνώστες και τρίτη η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» με 748.000 αναγνώστες και ακολουθούν, το «Έθνος της Κυριακής» με 626.000 και η «Καθημερινή της Κυριακής» με 531.00 αναγνώστες . Η SportDay είναι η πρώτη αθλητική εφημερίδα σε αναγνωσιμότητα με 208.000 αναγνώστες στη 14η θέση της γενικής κατάταξης .

Από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει πως οι κυριακάτικες έχουν το πρώτο λόγο σε αναγνωσιμότητα οι δωρεάν έχουν επισκιάσει τα προς πώληση ημερήσια πολιτικά φύλλα , και πως τα Σαββατιάτικα των «Νέων» (347.000) και της «Ελευθεροτυπίας» εξακολουθούν να έχουν απήχηση και να φέρνουν έσοδα (285.000) . Στη μάχη των ημερήσιων δωρεάν εφημερίδων η Metro με 298.000 αναγνώστες κερδίζει στα σημεία, τη μάχη με City Press του Λ. Λαυρεντιάδη, ενώ η δωρεάν εβδομαδιαία «Athens Voice» με 274.000 αναγνώστες στη 12η θέση με τη Lifo στη 13η με 250.000 αναγνώστες.

Το μοντέλο του Τύπου στην Ελλάδα συνεπώς είναι συνδυασμός προσφορών από Σαββατιάτικα και Κυριακάτικα φύλλα με στόχο να καλύπτονται οι απώλειες των ημερήσιων εκδόσεων, ενώ τα δωρεάν έχουν μια αυτόνομη παρουσία, που σε πολλές περιπτώσεις ως τώρα καλύπτονται από την κρατική διαφήμιση. Ο αθλητικός Τύπος δείχνει να έχει μια μεγαλύτερη αυτονομία και να εξαρτάται απευθείας από τους αναγνώστες που διαβάζουν εφημερίδες με φανατισμό σε συνάρτηση με την εξέλιξη του πρωταθλήματος της SuperLeague και την (όποια) πορεία των μεγάλων ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είναι οριστικό . Ο Λ. Λαυρεντιάδης μετά την είσοδό του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και την εταιρεία που ελέγχει το γήπεδο Καραϊσκάκη, απέκτησε χθες , και το 10% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου Σκάι ,. Ο επιχειρηματίας έχει ήδη αγοράσει το Sport TV και το ΔΕΚΑ.

Χρυσό βραβείο για την καλύτερη καμπάνια προώθησης νέας υπηρεσίας κέρδισε το Conn-x TV, η συνδρομητική τηλεόραση του ΟΤΕ, στη φετινή διοργάνωση των CTAM Europe Awards, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Λισσαβόνα. Πρόκειται για εξειδικευμένα βραβεία μάρκετινγκ και επικοινωνίας για καλωδιακή τηλεόραση και προηγμένες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Πρώτο το Mega σε θεαματικότητα την Κυριακή με 15,8%, έναντι 12% του ANT1. Το Alter με 11,7 % ξεπέρασε στο νήμα τον Alpha με 11,6% . Το Star συγκέντρωσε 9,9% , η ΝΕΤ 8,3% , και η ΕΤ1 με απευθείας από τη Βουλή με 8,1% . Με 5% η ΕΤ3 και ο Σκάι με 4,1%.

Short Stories
**Εξακολουθεί να ενισχύει τη θέση του στο ΔΟΛ, ο Β. Ρέστης, εξαγοράζοντας μέσω της Benbay Ltd 135.000 μετοχές του οργανισμού αντί ποσού 425.250 ευρώ. **Ανανέωση της συνεργασίας του Alpha με το διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης Βασίλη Παπαδρόσο. Έναρξη , χθες για το Θέμα 989 ως προϊόν της συνεργασίας των Δημήτρη Κοντομηνά και Γιώργου Μπόμπολα. Στο σταθμό με ξαναζεσταμένες «φάρσες» και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου , ψάχνοντας οικόπεδα που συνορεύουν με ιδιοκτησίας σταρ. ** Για αληθινή ψυχαγωγία , ο Λάκης Λαζόπουλος και απόψε στον Alpha με το «Αλ τσαντίρι νιουζ», σατιρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα.
**Εξ αναβολής σήμερα στο ΕΣΡ καλούνται σε ακρόαση οι σταθμοί Sport TV , Κανάλι 10 , Πανόραμα TV , Πέλλα TV , Teletime, Time Channel και Θράκη ΝΕΤ για το τηλεπαιχνίδι Call for Cash. **Από τη λίστα των ανέργων είχε πει να προσλάβουν προσωπικό ο Θόδωρος Αγγελόπουλος , ή από λίστες των παρατάξεων της ΕΣΗΕΑ; Προς το παρόν καταγράφουμε δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο νέο εγχείρημα . **Μάχη για εφαρμογή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο Ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας Η ΕΤΕΡ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως κατά την διαδικασία εργατικής διαφοράς από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, «ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, υποστήριξε ότι ο σταθμός «ουδέποτε υπήρξε αυτοτελές Ίδρυμα ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ)» και πως «αληθινός και μόνος εργοδότης των εργαζομένων στον ραδιοσταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος 89,5 είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).» ** Κυκλοφορεί το 4ο βιβλίο «Η τέχνη στην πρώτη σελίδα» από τις εκδόσεις «Athens Voice books» με τα εξώφυλλα της δωρεάν εβδομαδιαίας εφημερίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: